ДОПАДА СЕ СВИМ УКУЋАНИМА - СПРЕМАЛЕ ГА НАШЕ БАКЕ И МАЈКЕ: Гулаш са кнедлама и карамелизованим луком

Novosti online

16. 12. 2023. у 08:11

ГУЛАШ са кнедлама и карамелизованим луком врхунски је ручак за целу породицу. Гулаш је "јело на кашику" које су спремале наше баке и мајке.

ДОПАДА СЕ СВИМ УКУЋАНИМА - СПРЕМАЛЕ ГА НАШЕ БАКЕ И МАЈКЕ: Гулаш са кнедлама и карамелизованим луком

Фото Shutterstock

Обожаваће га и најмлађе и старије генерације укућана! По традиционалном рецепту, спрема се са говеђим месом, али подједнако је укусан и пилећи гулаш са кнедлама.

Предлог је фантастичан говеђу гулаш са кнедлама. За још бољи укус, у рецепт иде и карамелизован лук.

Потребно:

* 2 кашике уља
* 4 шоље исецканог црног лука
* 1 кашика шећера
* 3 чена белог лука
* 1 кашика млевеног кима
* 6 кашика слатке зачинске паприке
* 1 кашичица туцане паприке
* 2 кашике оригана
* 1 кашичица мајчине душице
* 1 ловоров лист
* 3 капике пасте парадајз соса
* 2 кашике сирћета
* 4 шоље пилећег бујона
* 1,2 кг говедине
* 1 кашичица соли
* 1/4 кашичице млевеног бибера

За кнедле:

* 2 шоље брашна

* 2 кашичице прашка за пециво
* 1 кашичица соли
* 3/4 шоље млека
* 2 кашике отопљеног путера

Рецепт за гулаш са кнедлама и карамелизованим луком:

У великом тигању загрејте уља на средњој ватри, па додајте лук и шећер, па пржоте док не порумени и док не добијете карамелизованлук, око 20 минута. Смањите температуру ако приметите да се лук суши. Додајте млевени бели лук и млевени ким, па пржите још 1 минут. Убаците слатку и туцану паприку, а потом и оригано, мајчину душицу и ловоров лист. Динстајте још 1 минут, док не замирише. Додајте пасту парадајз соса, сирће и пилећи бујон, а са дна тигања остружите препечене комадиће. Говедину исецкану на коцкице и побиберену и посољену додајте након тога, па промешајте и оставите да прокључа гулаш на јакој ватри. Потом смањите ватру на лагану, ставите поклопац и кувајте гулаш док се говедина не распадне. Додајте још соли и бибера уколико је неслано. Почните са прављењем кнедли тако што ћете помешати брашно, прашак за пециво и со, а онда постепено сипати млеко и отопљен путер, уз лагано мешање. Када се гулаш скува, убаците кнедле тако што ћете спуштати кашичице са смесом. Поклопите гулаш са кнедлама и карамелизованим луком и кувајте још 15 минута.

(StvarUkusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРУТАЛНА ПОРУКА ИЗ РУСИЈЕ НАКОН АМЕРИЧКОГ НАПАДА: Неколико земаља спремно да преда нуклеарно оружје Ирану!

БРУТАЛНА ПОРУКА ИЗ РУСИЈЕ НАКОН АМЕРИЧКОГ НАПАДА: Неколико земаља спремно да преда нуклеарно оружје Ирану!

ПОСЛЕ америчких напада на Иран током ноћи, неке земље су спремне да предају своје нуклеарно оружје Техерану, написао је на каналу Телеграм заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев.

22. 06. 2025. у 11:31

ИНЦЕСТ УНИШТИО ПОРОДИЦУ: Глумици брат крстио ћерку, а она га завела и родила му сина

ИНЦЕСТ УНИШТИО ПОРОДИЦУ: Глумици брат крстио ћерку, а она га завела и родила му сина

СЛАВНА глумица Грета Скаки у једном моменту је била тема свих медија, након што је обелодалила да је у романси са својим братом од тетке Карлом Монтегацом. Ова романса разорила је њену породицу, а њих двоје су се у једном моменту чак и заклели на вечну љубав.

21. 06. 2025. у 10:39

Коментари (0)

Kari’s on fire  – Пешић се враћа на клупу Пирота!