ДОПАДА СЕ СВИМ УКУЋАНИМА - СПРЕМАЛЕ ГА НАШЕ БАКЕ И МАЈКЕ: Гулаш са кнедлама и карамелизованим луком
ГУЛАШ са кнедлама и карамелизованим луком врхунски је ручак за целу породицу. Гулаш је "јело на кашику" које су спремале наше баке и мајке.

Фото Shutterstock
Обожаваће га и најмлађе и старије генерације укућана! По традиционалном рецепту, спрема се са говеђим месом, али подједнако је укусан и пилећи гулаш са кнедлама.
Предлог је фантастичан говеђу гулаш са кнедлама. За још бољи укус, у рецепт иде и карамелизован лук.
Потребно:
* 2 кашике уља
* 4 шоље исецканог црног лука
* 1 кашика шећера
* 3 чена белог лука
* 1 кашика млевеног кима
* 6 кашика слатке зачинске паприке
* 1 кашичица туцане паприке
* 2 кашике оригана
* 1 кашичица мајчине душице
* 1 ловоров лист
* 3 капике пасте парадајз соса
* 2 кашике сирћета
* 4 шоље пилећег бујона
* 1,2 кг говедине
* 1 кашичица соли
* 1/4 кашичице млевеног бибера
За кнедле:
* 2 шоље брашна
* 1 кашичица соли
* 3/4 шоље млека
* 2 кашике отопљеног путера
Рецепт за гулаш са кнедлама и карамелизованим луком:
У великом тигању загрејте уља на средњој ватри, па додајте лук и шећер, па пржоте док не порумени и док не добијете карамелизованлук, око 20 минута. Смањите температуру ако приметите да се лук суши. Додајте млевени бели лук и млевени ким, па пржите још 1 минут. Убаците слатку и туцану паприку, а потом и оригано, мајчину душицу и ловоров лист. Динстајте још 1 минут, док не замирише. Додајте пасту парадајз соса, сирће и пилећи бујон, а са дна тигања остружите препечене комадиће. Говедину исецкану на коцкице и побиберену и посољену додајте након тога, па промешајте и оставите да прокључа гулаш на јакој ватри. Потом смањите ватру на лагану, ставите поклопац и кувајте гулаш док се говедина не распадне. Додајте још соли и бибера уколико је неслано. Почните са прављењем кнедли тако што ћете помешати брашно, прашак за пециво и со, а онда постепено сипати млеко и отопљен путер, уз лагано мешање. Када се гулаш скува, убаците кнедле тако што ћете спуштати кашичице са смесом. Поклопите гулаш са кнедлама и карамелизованим луком и кувајте још 15 минута.
(StvarUkusa)
Препоручујемо

НАЈБОЉИ ПОСНИ РУЧАК СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Подварак са сувим шљивама
08. 12. 2023. у 14:35

ПОСНА САРМА: Укус ће бити фантастичан - савршено гурманско искуство (ВИДЕО)
06. 12. 2023. у 07:00

ВИШЕ ОД 200 ДЕЦЕ ОТРОВАНО У ШКОЛИ, А ОНДА СЕ ПОЈАВИО СНИМАК ИЗ КУХИЊЕ: Камера открила све, ухапшено осам особа (ВИДЕО)
ВИШЕ од 200 деце у једној школи у Кини има повишен ниво олова у крви након што је у њихову храну додаван отровни пигмент – наводно како би изгледала примамљивије.
12. 07. 2025. у 21:32

ОТКРИВЕН УЗРОК ПАДА БОИНГА СА 260 ПУТНИКА: Аудио снимак пилота из кокпита само продубљује мистерију
ИСТРАЖИТЕЉИ су открили узнемирујуће детаље у оквиру прелиминарне истраге пада авиона компаније Air India, на лету 171, у којем је у јуну страдало 260 особа.
12. 07. 2025. у 15:36

СЛАВИМО ПЕТРОВДАН: Шта се данас не ради и шта треба умесити
СРПСКА православна црква и њени верници данас прослављају Петровдан, празник који је посвећен светим апостолима Петру и Павлу.
12. 07. 2025. у 07:34
Коментари (0)