ДОПАДА СЕ СВИМ УКУЋАНИМА - СПРЕМАЛЕ ГА НАШЕ БАКЕ И МАЈКЕ: Гулаш са кнедлама и карамелизованим луком
ГУЛАШ са кнедлама и карамелизованим луком врхунски је ручак за целу породицу. Гулаш је "јело на кашику" које су спремале наше баке и мајке.

Фото Shutterstock
Обожаваће га и најмлађе и старије генерације укућана! По традиционалном рецепту, спрема се са говеђим месом, али подједнако је укусан и пилећи гулаш са кнедлама.
Предлог је фантастичан говеђу гулаш са кнедлама. За још бољи укус, у рецепт иде и карамелизован лук.
Потребно:
* 2 кашике уља
* 4 шоље исецканог црног лука
* 1 кашика шећера
* 3 чена белог лука
* 1 кашика млевеног кима
* 6 кашика слатке зачинске паприке
* 1 кашичица туцане паприке
* 2 кашике оригана
* 1 кашичица мајчине душице
* 1 ловоров лист
* 3 капике пасте парадајз соса
* 2 кашике сирћета
* 4 шоље пилећег бујона
* 1,2 кг говедине
* 1 кашичица соли
* 1/4 кашичице млевеног бибера
За кнедле:
* 2 шоље брашна
* 1 кашичица соли
* 3/4 шоље млека
* 2 кашике отопљеног путера
Рецепт за гулаш са кнедлама и карамелизованим луком:
У великом тигању загрејте уља на средњој ватри, па додајте лук и шећер, па пржоте док не порумени и док не добијете карамелизованлук, око 20 минута. Смањите температуру ако приметите да се лук суши. Додајте млевени бели лук и млевени ким, па пржите још 1 минут. Убаците слатку и туцану паприку, а потом и оригано, мајчину душицу и ловоров лист. Динстајте још 1 минут, док не замирише. Додајте пасту парадајз соса, сирће и пилећи бујон, а са дна тигања остружите препечене комадиће. Говедину исецкану на коцкице и побиберену и посољену додајте након тога, па промешајте и оставите да прокључа гулаш на јакој ватри. Потом смањите ватру на лагану, ставите поклопац и кувајте гулаш док се говедина не распадне. Додајте још соли и бибера уколико је неслано. Почните са прављењем кнедли тако што ћете помешати брашно, прашак за пециво и со, а онда постепено сипати млеко и отопљен путер, уз лагано мешање. Када се гулаш скува, убаците кнедле тако што ћете спуштати кашичице са смесом. Поклопите гулаш са кнедлама и карамелизованим луком и кувајте још 15 минута.
(StvarUkusa)
Препоручујемо

НАЈБОЉИ ПОСНИ РУЧАК СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Подварак са сувим шљивама
08. 12. 2023. у 14:35

ПОСНА САРМА: Укус ће бити фантастичан - савршено гурманско искуство (ВИДЕО)
06. 12. 2023. у 07:00

НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви
ТИНЕЈЏЕРКА је, како каже њен близак пријатељ, била девојка пуна живота, имала је много планова за будућност, а тек је имала 19 година, и цео живот је био пред њом, а сада је читава њена породица завијена у црно.
30. 05. 2025. у 14:42

УКРАЈИНА ИЗВЕЛА ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ НАПАДА НА РУСИЈУ: Аеродроми у Москви затворени, уништена важна фабрика (ВИДЕО)
УКРАЈИНА је током ноћи извела један од највећих напада дроновима од почетка рата, гађајући више циљева на територији Русије. Због напада су московски аеродроми били приморани да привремено обуставе рад, што је изазвало хаос у ваздушном саобраћају.
28. 05. 2025. у 09:45

ИЗДАЛА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ? Ћерка Брижит Макрон у љубавној вези са очуховим "непријатељем" (ФОТО)
ТИФАНИ Озијер је ћерка Брижит Макрон, супруге председника Француске Емануела Макрона и недавно је откривено да је упловила у љубавну везу са телевизијским водитељем Кирилом Хануном који је - непријатељ њеног очуха.
01. 06. 2025. у 09:42 >> 09:55
Коментари (0)