НАШЕ БАКЕ КАЖУ - НАЈМЕКШЕ ПОСНЕ ПАЛАЧИНКЕ: Уживајте у омиљеној посластици и у данима поста, обрадујте своје укућане

Novosti online

25. 12. 2023. у 12:00

ОВАКО припремљене могу стајати и два дана, танке су и укусне као да су мрсне.

НАШЕ БАКЕ КАЖУ - НАЈМЕКШЕ ПОСНЕ ПАЛАЧИНКЕ: Уживајте у омиљеној посластици и у данима поста, обрадујте своје укућане

Фото Shutterstock

Ово је једноставан, а преукусан основни рецепт за палачинке. Погодан је за дане поста, али и све оне који не козумирају млечне производе или јаја.

Многе домаћице покушавају све и свашта како би добиле савршену смесу за палачинке, а већини се чини да нема ништа лакше него припремити једну од омиљених посластица. Међутим, већина њих прави велике грешке.

Нашим бакама је било најбитније да палачинке нису жилаве и да могу стајати дуже од једног дана. Један од трикова је да се стави што мање млека, иако то неке домаћице избегавају.

Потребно:

* 3 шоље брашна,

* 1 кашичица шећера,
* мало соли
* 1/2 кашичице прашка за пециво,
* 1 кесица ванилин шећера,
* 2,5 шоље газиране воде,
* уље

Припрема:

Брашно помешајте са киселом водом, шећером, ванилин шећером, прашком за пециво и прстохватом соли па мешајте миксером док не добијете ретку смесу. Додајте једну кашику уља и још мало мутите.

За печење палачинки најприкладнији је тигањ са тефлонским дном. У њега улијте неколико капи уља, а када се добро загреје, улијте отприлике пола кутлаче смесе, тек толико да прекрије дно посуде.

Када је једна страна палачинке печена, преокрените је на другу страну. Пре печења сваке палачинке у тигањ додајте неколико капи уља.

(Stil)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈЛЕПША КУПАЛИШТА ЧЕКАЈУ НА ВАС: Летња сезона почиње, a Србија нуди безброј савршених оаза мира