НАШЕ БАКЕ КАЖУ - НАЈМЕКШЕ ПОСНЕ ПАЛАЧИНКЕ: Уживајте у омиљеној посластици и у данима поста, обрадујте своје укућане
ОВАКО припремљене могу стајати и два дана, танке су и укусне као да су мрсне.
Ово је једноставан, а преукусан основни рецепт за палачинке. Погодан је за дане поста, али и све оне који не козумирају млечне производе или јаја.
Многе домаћице покушавају све и свашта како би добиле савршену смесу за палачинке, а већини се чини да нема ништа лакше него припремити једну од омиљених посластица. Међутим, већина њих прави велике грешке.
Нашим бакама је било најбитније да палачинке нису жилаве и да могу стајати дуже од једног дана. Један од трикова је да се стави што мање млека, иако то неке домаћице избегавају.
Потребно:
* 3 шоље брашна,
* мало соли
* 1/2 кашичице прашка за пециво,
* 1 кесица ванилин шећера,
* 2,5 шоље газиране воде,
* уље
Припрема:
Брашно помешајте са киселом водом, шећером, ванилин шећером, прашком за пециво и прстохватом соли па мешајте миксером док не добијете ретку смесу. Додајте једну кашику уља и још мало мутите.
За печење палачинки најприкладнији је тигањ са тефлонским дном. У њега улијте неколико капи уља, а када се добро загреје, улијте отприлике пола кутлаче смесе, тек толико да прекрије дно посуде.
Када је једна страна палачинке печена, преокрените је на другу страну. Пре печења сваке палачинке у тигањ додајте неколико капи уља.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗВЕЗДА СВАКЕ ПРАЗНИЧНЕ ТРПЕЗЕ: Посне баклава ролнице са орасима и гризом
12. 12. 2023. у 11:44
ТРАДИЦИОНАЛНО ЈЕЛО КОЈЕ СРБИ ОБОЖАВАЈУ: Слана сарма торта идеална за славе
09. 12. 2023. у 11:00
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)