ПРОБАЈТЕ КУКУРУЗНЕ УШТИПКЕ ЗА КОЈЕ КАЖУ ДА СУ УКУСНИЈИ ОД ОНИХ СА ОБИЧНИМ БРАШНОМ: Неодољиво су меки, укус обара с ногу
РЕЦЕПТ за кукурузне уштипке постао је омиљен међу домаћицама!
Кукурузни уштипци имају посебан укус, а осим тога су и здравији. Обавезно их пре служења извадите на папирни убрус који ће упити вишак масноће.
Састојци:
* 300 г кукурузног брашна
* 2 дл воде
* 3 дл млека
* 1 јаје
* со
* бибер
* 1 главица црног или младог лука
* 1 прашак за пециво
* 2 кашике пшеничног брашна
Сос:
* 2 кашике павлаке
* 2 кашике мајонеза
* 2 чена белог лука
Припрема:
1. У већи суд сипати кукурузно и бело брашно и прашак за пециво. У други суд сипати млеко, воду и јаје, со и бибер по укусу и добро умутити. Ту масу додати брашну и израдити глатко тесто.
2. Очистити црни лук, исецкати га што ситније и додати у тесто.
3. Уштипке пржити на средњој ватри док не добију златну боју.
4. За сос помешати павлаку, мајонез и ситно исецкан бели лук и послужити га уз уштипке.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈСЛАЂИ НАЧИН ДА ПОКАЖЕТЕ ЉУБАВ! Брза торта за Дан заљубљених
13. 02. 2024. у 07:00
ТАКО СЕ БРЗО ПРАВИ, А УКУС ЈЕ ЧИСТА ФАНТАЗИЈА: Ролат са бананама је апсолутни хит
13. 02. 2024. у 08:00
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)