СУПА ОД ЛУКА - БРЗА, ЈЕФТИНА И ЗДРАВА: Идеална за хладне и зимске дане, али је одлична у свако доба за јачање имунитета

Novosti online

25. 02. 2024. у 05:00

ОВА супа позната је од давнина у француској кухињи, а прави се и дан данас. Укусна и мирисна чорбица, која окрепљује.

СУПА ОД ЛУКА - БРЗА, ЈЕФТИНА И ЗДРАВА: Идеална за хладне и зимске дане, али је одлична у свако доба за јачање имунитета

Фото Shutterstock

Састојци:

* црни лук, 3 велике главице
* маслац, 80 г
* брашно, 1 кашика
* бујон, 750 мл
* со, 1 кашичица
* бели бибер, на врх ножа
* кришке хлеба, мање, 2 по тањиру
* бело вино, 1 шољица
* качкаваљ, рендани, 50 г

Фото Shutterstock


Припрема:

- Очишћен лук исеците на танка ребарца и пропржите га на половини припремљеног маслаца док не добије златножуту боју. Додајте брашно и пржите полако доливајући бујон.

Посолите и побиберите, па чорбу кувајте у поклопљеном суду око 20 минута, на средњој ватри. На преосталом маслацу пропржите кришке хлеба с обе стране и разделите их у четири ватросталне посуде. Чорбу склоните с ватре, улијте бело вино, промешајте и прелијте кришке хлеба. Поспите их ренданим сиром и запеците у јако загрејаној рерни 5–10 минута.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

МАРШАЛОВА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА Унук Јошка открио: Тито би живео још најмање ПЕТ година да није донео једну одлуку

МАРШАЛОВА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА Унук Јошка открио: Тито би живео још најмање ПЕТ година да није донео једну одлуку

ДОЖИВОТНИ председник СФРЈ Јосип Броз Тито живео би још најмање неколико година да је пристао да му словеначки доктори одсеку ногу коју је већ захватила гангрена.

18. 03. 2025. у 08:56

Коментари (0)

СВЕТСКИ ДАН РЕЦИКЛАЖЕ 2025: Отпад није смеће, већ вредан ресурс