ЕВО КАКО ДА ЗНАТЕ ДА ЛИ СЕ ПОКВАРИЛА: Колики је рок трајања свињске масти?

Novosti online

10. 03. 2024. у 15:35

КАО и многе масноће које се користе приликом кувања, свињска маст има рок трајања и може да се поквари.

ЕВО КАКО ДА ЗНАТЕ ДА ЛИ СЕ ПОКВАРИЛА: Колики је рок трајања свињске масти?

Фото Shutterstock

Дужина коришћења неће бити иста ако је држите на собној температури, фрижидеру или замрзивачу.

Колики је рок трајања свињске масти?

* Ако свињску маст чувате на собној температури трајаће 4 до 6 месеци.
* Уколико је држите у фрижидеру тај рок ће бити годину дана.
* У замрзивачу свињску маст можете да чувате и до годину и по дана.

 Важно је да знате: 

* Обавезно чувајте маст даље од директне сунчеве светлости или топлоте.

* Држите је у посуди која има херметички поклопац.
* Ако промени мирис, постане киселкаст или ужегао немојте да је користите.
* Као и свака масноће, и свињска маст ИМА рок трајања и МОЖЕ да се поквари.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

Коментари (0)

КОНКУРС ЗА МАЛЕ ДОМАЋЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ: Mercator-S вас позива да постанете део бренда „укуси мога краја“