СМОЧАНИ КАЧАМАК По старом црногорском рецепту, класик који никада не досади
ОСВОЈИЋЕ све који буду пробали, сластан доручак који ћете правити стално.

Фото Shutterstock
Састојци:
* 2 кромпира
* 1 шоља кукурузног брашна
* 1 равна кашичица соли
* око 600 мл воде
* 800 дл млека
* 2 пуне кашике старог кајмака
* 2 кашике киселе павлаке
Напомена: Време кувања је око 40 минута.
Припрема:
Ољуштите кромпир па га исеците на мање комаде и ставите у слану воду да се кува.
Након што вода проври, додајте кукурузно брашно, али не мешајте. Нека кључа тако 10 ак минута.
Смањите температуру и оставите на лаганој ватри око 30 мин и мање. Пустите да течност мало испари, па ако је има превише слободно мало одлијте.
Истуците масу дрвеном варјачом да се потпуно сједине кромпир и брашно. Онда скините са рингле на пар минута.
Засебно у шерпицу сипајте млеко, додајте кајмак и павлаку па укључите ринглу да се све истопи и сједини.
Томе додајте качамак, промешајте и сачекајте да проври. Скините са рингле и сервирајте.
Пријатно!
(Trpeza)
Препоручујемо

ДОГОВОРЕНО ПРИМИРЈЕ ИРАНА И ИЗРАЕЛА: Трамп - Крај рата; Бомбе САД нису уништиле нуклеарна постројења? (ФОТО/ВИДЕО)
РАТ Израела и Ирана - 11. дан.
23. 06. 2025. у 08:17 >> 00:53

ХАМНЕИ ПРЕВАРИО ТРАМПА: Америка гађала празно нуклеарно постројење?
ВИСОКИ ирански извори рекли су Реутерсу да је већина високо обогаћеног уранијума на локацији Фордо уклоњена пре америчког напада.
22. 06. 2025. у 10:37

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита
СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.
27. 06. 2025. у 16:50
Коментари (0)