ПОСНЕ РОЛНИЦЕ СА ЦИМЕТОМ: Посластица која ће задовољити сва чула

Новости онлине

16. 04. 2024. у 13:00

ОВЕ мекане и невероватне ролнице са циметом не само да су посне, већ се праве од почетка до краја за свега један сат.

ПОСНЕ РОЛНИЦЕ СА ЦИМЕТОМ: Посластица која ће задовољити сва чула

Foto: Shutterstock

Састојци: 

  • 4 1/2 кашчице инстант квасца (2 пакета)
  • 1 шоља топле воде
  • 1/3 шоље растопљеног кокосовог уља
  • 1 кашичица соли
  • 2 1/2 шоље вишенаменског брашна
  • 1/4 шоље + 1 кашичица шећера
  • 2 кашике отопљеног кокосовог уља (за фил)
  • 1 кашика цимета (за фил)
  • 1/2 шоље смеђег шећера (за фил)
  • 1 1/2 шоље шећера у праху (за глазуру)
  • 2-3 кашике воде (за глазуру)
  • 1/4 кашичице екстракта ваниле (за глазуру)

Припрема: 

Загрејте воду да буде топла и доспите у њу кашичицу шећера и сав квасац. Промешајте и оставите неколико минута да се активира.

Додајте трећину шоље кокосовог уља, со, две шоље брашна, преосталу четвртину шоље шећера и мешајте док се смеса не сједини. Додајте лагано и преостало брашно док се смеша не повуче са ивица посуде, али и даље буде мекана и мало лепљива.

Пребаците тесто на побрашњену површину и премесите неколико пута док не добијете глатку лопту. Поспите посуду брашном и вратите тесто у посуду.

Оставите по страни док припремате фил.

Комбинујте цимет и смеђи шећер у малој посуди и промешајте.

Поспите пулт са још брашна и окрените лопту теста на побрашњену површину. Разваљајте тесто у правоугаоник и премажите са две кашике отопљеног кокосовог уља, остављајући слободан руб. Поспите уље мешавином цимета и смеђег шећера и рукама га лагано померајте тако да равномерно обложи науљено тесто. Затим оклагијом лагано превуците преко да бисте утиснули шећер и цимет у тесто.

Почните нежно да ролате тесто и када га скроз уролате, исеците колутове дебљине око три центиметра и ставите их у подмазан плех. Требало би да добијете око 12 ролница.

Покријте ролнице пластичном фолијом и ставите на топло место да се маса удвостручи, око 20 до 30 минута.

Загрејте рерну на 200 степени и ставите ролнице да се пеку око 15 минута.

Пустите их да се охладе неколико минута пре него што их глазирате и сервирате.

Глазуру направите тако што ћете да помешате шећер у праху, воду и екстракт ваниле. Ако је потребно додајте мало воде да се разреди или шећер да се згусне. Нанесите преко топлих ролница са циметом.

(Ona)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.

05. 06. 2025. у 17:05

Коментари (0)

ЧИСТА ЕГЗОТИКА: Лука Јовић има милионску понуду на столу - од победника Лиге шампиона!