ЧУПАВЦИ: Омиљени колач који се топи у устима

Новости онлине

21. 05. 2024. у 17:00

Колач који обожавају све генерације и којем нема равног. Спој меког пецива, кокоса и чоколаде не може да омане.

ЧУПАВЦИ: Омиљени колач који се топи у устима

Фото Shutterstock

Састојци: 

  • 3 јајета
  •  15 кашика шећера
  •  1 дл уља 
  • 1 дл млека
  •  17 кашика меког брашна
  •  1 кесица прашка за пециво
  •  мало соли

Прелив:

  •  250 г чоколаде за кување
  •  250 г маслаца
  •  око 2 дл млека
  • 300 г кокоса

Припрема:

1. Рерну загрејати на 180 степени. Одвојена беланаца умутити у чврст снег, а жуманца са шећером и уљем. Додати млеко, брашно, прашак за пециво и со. Ручно додати снег од беланаца.

2. Плех 30x30 цм обложити папиром за печење и у њега сипати смесу. Пећи око 20 минута док не порумени. Хладан бисквит исећи на коцке.

3. Отопити маслац и чоколаду па додати млеко. Кад прокључа, скинути с ватре.

4. У тањир ставити кокос. Коцке бисквита са свих страна умакати у прелив, оцедити и уваљати у кокосово брашно. Охладити и послужити.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

СИТУАЦИЈА ЈЕ ШОКАНТНА, НИСАМ ТО ОЧЕКИВАО: Чувени тенисер забринут због Јаника Синера