ОБАВЕЗНО ПРОБАЈТЕ: Запечени хлеб са белим луком
Хрскав и ароматичан, запечени хлеб са белим луком увек је добар избор. Одлично се слаже уз рибу, али можете да га комбинујете и са другим јелима.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 4 чена белог лука, ситно исецкана
- 120 г несланог путера, омекшаног
- 2 кашике сецканог свежег першуна
- 1/2 кашичице соли
- 1 багет или векна француског хлеба, преполовљена по дужини
- 60 г ситно ренданог пармезана
Припрема:
Загрејте рерну на 220° и обложите велики плех папиром за печење. У малој чинији помешајте бели лук, путер, першун и со док се добро не сједине.
Исечене странице хлеба обилно намажите путером са белим луком. Поспите пармезаном. Ређајте на припремљени папир.
Пеците хлеб док не постане златан на ивицама, око 10 минута. Сервирајте и уживајте.
(stvarukusa/mondo)
ПУТИН О ИСПОРУЦИ "ТОМАХАВКА": Ако Украјина нападне оружјем дугог домета, одговор ће бити запањујући
АКО Украјина покрене нападе оружјем дугог домета на Русију, одговор ће бити запањујући, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.
23. 10. 2025. у 17:59
СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38
ЗЕМЉОТРЕС УСРЕД ДНЕВНИКА: Водитељка се обратила у страху: "Надам се да ће бити све у реду" (ВИДЕО)
ДОК је читала вести у ноћном Дневнику, прекинуо ју је земљотрес...
24. 10. 2025. у 19:43
Коментари (0)