ПИЈАНА ПИТА ОД КАЈСИЈА: Ништа лепше од домаћег слатког колача
Неодољива сочна пита коју морате пробати.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- брашно 200 г
- шећер 5 кашика
- со мало
- јаје 1
- маслац 100 г
За фил:
- зреле кајсије 600 г
- сок од лимуна 1 кашика
- сецкани бадем 75 г
- шећер у праху 2 кашике
- џем од кајсија 150 г
- кајсијевача 4 кашике
Припрема:
Сипајте у дубљи суд брашно, шећер и со. У средину разбијте јаје, додајте маслац насецкан на листиће и умесите уједначено тесто. Увијте га у фолију и оставите у фрижидеру на око пола сата да се тесто стегне. Премесите га и стањите у плеху обложеном пек-папиром пречника око 25 цм. Вишак теста сачувајте. Тесто поспите сецканим бадемима. Кајсије убаците на око минут у врелу воду, затим их ољуштите, одстраните им коштице и исеците на шире кришке. Густо их поређајте по тесту и поспите шећером у праху. Од вишка теста направите трачице и сложите преко кајсија. Пеците око пола сата на 200 степени. Загрејте џем од кајсија, испасирајте га кроз цедиљку и умешајте кајсијевачу. Извадите печени тарт из рерне, премажите га растопљеним пекмезом и оставите у фрижидеру да се прелив потпуно стегне.
(superrecepti/žena)
Препоручујемо

СОЧНА И УКУСНА ЛЕТЊА ПИТА: Ако сте љубитељ поврћа, онда је ово прави рецепт за вас
05. 07. 2024. у 07:00

ПИТА СА ЈАБУКАМА И ЧОКОЛАДОМ: Пита којој нећете моћи да одолите
23. 05. 2024. у 08:00

ЕКСКЛУЗИВНО - ГЕНЕРАЛ ПОНОВО У СВОЈОЈ СРБИЈИ: Небојша Павковић слетео у Београд (ФОТО)
ГЕНЕРАЛ Небојша Павковић слетео је у Србију.
28. 09. 2025. у 17:53

АМЕРИКАНЦИ ОДУШЕВЉЕНИ ВУЧИЋЕМ! Пљуште коментари након гостовања на Њузмаксу: "Хоћемо га код Такера, дивно је чути овог мудрог човека"
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостовао је синоћ на америчкој телевизији Њузмакс, а његово гостовање привукло је велику пажњу америчке јавности.
27. 09. 2025. у 11:29

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)