ПИЈАНА ПИТА ОД КАЈСИЈА: Ништа лепше од домаћег слатког колача
Неодољива сочна пита коју морате пробати.
![ПИЈАНА ПИТА ОД КАЈСИЈА: Ништа лепше од домаћег слатког колача ПИЈАНА ПИТА ОД КАЈСИЈА: Ништа лепше од домаћег слатког колача](/data/images/2024-07-11/505813_shutterstock-pita-sa-kajsijama_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
- брашно 200 г
- шећер 5 кашика
- со мало
- јаје 1
- маслац 100 г
За фил:
- зреле кајсије 600 г
- сок од лимуна 1 кашика
- сецкани бадем 75 г
- шећер у праху 2 кашике
- џем од кајсија 150 г
- кајсијевача 4 кашике
Припрема:
Сипајте у дубљи суд брашно, шећер и со. У средину разбијте јаје, додајте маслац насецкан на листиће и умесите уједначено тесто. Увијте га у фолију и оставите у фрижидеру на око пола сата да се тесто стегне. Премесите га и стањите у плеху обложеном пек-папиром пречника око 25 цм. Вишак теста сачувајте. Тесто поспите сецканим бадемима. Кајсије убаците на око минут у врелу воду, затим их ољуштите, одстраните им коштице и исеците на шире кришке. Густо их поређајте по тесту и поспите шећером у праху. Од вишка теста направите трачице и сложите преко кајсија. Пеците око пола сата на 200 степени. Загрејте џем од кајсија, испасирајте га кроз цедиљку и умешајте кајсијевачу. Извадите печени тарт из рерне, премажите га растопљеним пекмезом и оставите у фрижидеру да се прелив потпуно стегне.
(superrecepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![СОЧНА И УКУСНА ЛЕТЊА ПИТА: Ако сте љубитељ поврћа, онда је ово прави рецепт за вас СОЧНА И УКУСНА ЛЕТЊА ПИТА: Ако сте љубитељ поврћа, онда је ово прави рецепт за вас](/data/images/2024-07-02/502763_shutterstock-letnja-pita_t.jpg?time=1720159409)
СОЧНА И УКУСНА ЛЕТЊА ПИТА: Ако сте љубитељ поврћа, онда је ово прави рецепт за вас
05. 07. 2024. у 07:00
![ПИТА СА ЈАБУКАМА И ЧОКОЛАДОМ: Пита којој нећете моћи да одолите ПИТА СА ЈАБУКАМА И ЧОКОЛАДОМ: Пита којој нећете моћи да одолите](/data/images/2024-05-22/486329_shutterstock-pita-sa-jabukama_t.jpg?time=1716456363)
ПИТА СА ЈАБУКАМА И ЧОКОЛАДОМ: Пита којој нећете моћи да одолите
23. 05. 2024. у 08:00
![ХРВАТСКА ЈЕ БОЛЕСНО СКУПА Само у четири европске земље је јефтиније живети, поражавајући подаци за комшије ХРВАТСКА ЈЕ БОЛЕСНО СКУПА Само у четири европске земље је јефтиније живети, поражавајући подаци за комшије](/data/images/2024-07-16/507480_1_kf.jpg?time=1721133501)
"ХРВАТСКА ЈЕ БОЛЕСНО СКУПА" Само у четири европске земље је јефтиније живети, поражавајући подаци за комшије
ХРВАТСКА је болесно скупа, пише данашњи Јутарњи лист.
16. 07. 2024. у 13:26
![ЕВО КАДА ТАЧНО СТИЖЕ РАСХЛАЂЕЊЕ: Ови делови Србије биће први на удару пљускова и грмљавине ЕВО КАДА ТАЧНО СТИЖЕ РАСХЛАЂЕЊЕ: Ови делови Србије биће први на удару пљускова и грмљавине](/data/images/2023-05-28/356271_tan2023-05-2518515416-3_kf.jpg?time=1721135419)
ЕВО КАДА ТАЧНО СТИЖЕ РАСХЛАЂЕЊЕ: Ови делови Србије биће први на удару пљускова и грмљавине
НАСТАВЉА се топлотни талас у Србији. Већ у подне температура у Смедеревској Паланци достигла је 38 степени. Пред нама је врео дан, а максимална температура и данас ће достићи 41 степен. Очекује се сунчано.
16. 07. 2024. у 14:13
![РЕШЕНА МИСТЕРИЈА Зашто је Трамп викао: Чекајте, дајте ми ципеле (ФОТО) РЕШЕНА МИСТЕРИЈА Зашто је Трамп викао: Чекајте, дајте ми ципеле (ФОТО)](/data/images/2024-07-15/507209_donald-tramp-pokusaj-ubistva-foto-profimedia-3_kf.jpg?time=1721047123)
РЕШЕНА МИСТЕРИЈА Зашто је Трамп викао: "Чекајте, дајте ми ципеле" (ФОТО)
"НЕ БИ требало да будем овде, требало би да сам мртав."
15. 07. 2024. у 14:38
Коментари (0)