ПИНК ПАСТА ЈЕ ЈЕЛО КОЈЕ МОРАТЕ СПРЕМИТИ: Искористите цвеклу на најбољи начин
Јесте ли већ пробали пинк пасту? Ако нисте, онда је то дефинитивно нешто што треба да урадите, ако јесте, онда треба испробати овај рецепт. Ова паста се припрема са сосом од цвекле и не само да изгледа као прави модерни оброк, већ је и врло здрав ручак.
![ПИНК ПАСТА ЈЕ ЈЕЛО КОЈЕ МОРАТЕ СПРЕМИТИ: Искористите цвеклу на најбољи начин ПИНК ПАСТА ЈЕ ЈЕЛО КОЈЕ МОРАТЕ СПРЕМИТИ: Искористите цвеклу на најбољи начин](/data/images/2024-07-18/508220_shutterstock-pink-pasta_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г пасте
- 300 г цвекле
- бели лук у праху
- маслиново уље
- со
- бибер
- две и по кашике фета сира
- пармезан
- оригано
Припрема:
За почетак ставите пасту да се крчка, а за то време припремите сос.
Цвеклу лепо очистите и оперите.
Са мало маслиноог уља прељите цвеклу и ставите у рерну да се пече на 180 степени око 15 минута.
Када је извадите из рерне, изблендајте је и додајте бели лук, со, бибер. Додајте воду да не би била попут пиреа.
Помешајте песто од цвекле са пастом и мало оригана, па руком измрвите фету и додајте пасти. Можете промешати, а можете је и оставити одозгоре.
Додајте мало пармезана и сервирајте.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал](/data/images/2024-11-22/547938_tan2024-11-0718301955-7_kf.jpg?time=1739212952)
ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан рекао је данас да је у САД "настао велики скандал" након што је амерички председник Доналд Трамп одлучио да открије колико су новца и коме америчке агенције исплатиле последњих година, а да је то "показало да је либерална глобална елита користила амерички буџет да би финансирала своју финансијску и идеолошку агенду широм света".
10. 02. 2025. у 19:39
![ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ](/data/images/2025-02-10/571462_117786-luka-doncic-ig_kf.jpg?time=1739187899)
ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ
ЛУКА Дончић један је од најбољих кошаркаша планете. Момак који из дана у дан фасцинира љубитеље кошарке је Србин по оцу, и не крије колико је привржен нашој земљи, а тренутно је у центру пажње због преласка у Лејкерсе.
10. 02. 2025. у 12:44
Коментари (0)