РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ КЕЧАП: Уколико ваша деца обожавају да стављају кечап у свако јело, припремите им омиљени додатак у кућној радиности
Рецепт који вам доносимо може да парира најбољим фабричким варијантама, с том разликом што ћете користити минималну количину конзерванса како би кечап што дуже опстао.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 5 кг парадајза
- 300 г шећера
- 100 г соли
- 150 г густина
- 100 мл сирћета
- мало оригана
- 2 г конзерванса
Припрема:
Оперите парадајз, па га ољуштите и измискајте у блендеру. Уколико имате машину за млевење парадајза, овај поступак ћете убрзати.
Сипајте добијени сок од парадајза у лонац и кувајте док не уври до четири литра. Додајте размућен шећер, со, густин, сирће и оригано, па мешајте док не почне да се згушњава. На крају додајте мало козерванса, па све добро измешајте.
Врућ кечап сипајте у стерилисане теглице или стаклене флаше, добро их затворите и окрените наопако. Стаклене посуде са кечапом добро ушушкајте и оставите да тако одстоје 48 сати, а онда их пребаците на хладно место.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВУЧИЋЕВА ИЗЈАВА УДАРНА ВЕСТ У РУСКИМ МЕДИЈИМА: "Двојица светских лидера тајно разговарали са Путином"
НЕКИ светски лидери су тајно комуницирали са руским председником Владимиром Путином, рекао је председник Србије Александар Вучић у интервјуу блогеру Мариу Нафалу, преноси руска агенција РИА Новости као ударну вест на свом порталу.
02. 04. 2025. у 09:09

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)