РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ КЕЧАП: Уколико ваша деца обожавају да стављају кечап у свако јело, припремите им омиљени додатак у кућној радиности
Рецепт који вам доносимо може да парира најбољим фабричким варијантама, с том разликом што ћете користити минималну количину конзерванса како би кечап што дуже опстао.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 5 кг парадајза
- 300 г шећера
- 100 г соли
- 150 г густина
- 100 мл сирћета
- мало оригана
- 2 г конзерванса
Припрема:
Оперите парадајз, па га ољуштите и измискајте у блендеру. Уколико имате машину за млевење парадајза, овај поступак ћете убрзати.
Сипајте добијени сок од парадајза у лонац и кувајте док не уври до четири литра. Додајте размућен шећер, со, густин, сирће и оригано, па мешајте док не почне да се згушњава. На крају додајте мало козерванса, па све добро измешајте.
Врућ кечап сипајте у стерилисане теглице или стаклене флаше, добро их затворите и окрените наопако. Стаклене посуде са кечапом добро ушушкајте и оставите да тако одстоје 48 сати, а онда их пребаците на хладно место.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)