УКУСНИ И ХРСКАВИ ЗАЛОГАЈИ: Штапићи од тиквица из рерне

Новости онлине

15. 08. 2024. у 08:00

Летњи ручак је незамислив без тиквица, а волимо их јер их лако можемо спремити на толико начина уз проверено добре рецепте.

УКУСНИ И ХРСКАВИ ЗАЛОГАЈИ: Штапићи од тиквица из рерне

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 средње младе тиквице
  • 3 јајета
  • брашно
  • 1-2 кашичице слатке суве зачинске паприке
  • 1 чен белог лука
  • презле
  • со

Припрема:

Тиквице оперите и исеците на дугачке штапиће. У једну посуду измешајте брашно, слатку црвену зачинску паприку и додајте ситно сецкан бели лук. У другу посуду измутите јаја са додатком соли. У трећу посуду ставите презле.

Сваки штапић тиквице уваљајте у брашно, па у јаја и на крају у презле. Ређајте у уљем подмазан плех и пеците у рерни загрејаној на 250 степени док не порумене.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИЈА ЖЕСТОКО НАПАДНУТА ТОКОМ НОЋИ: Експлозије код базе где полећу мигови са моћним кинжалима (ВИДЕО)

РУСИЈА ЖЕСТОКО НАПАДНУТА ТОКОМ НОЋИ: Експлозије код базе где полећу мигови са моћним "кинжалима" (ВИДЕО)

ВОРОЊЕШКУ и Курску област у Русији синоћ су напале беспилотне летелице и ракете, а јутрос је уследио напад и на Нижњеновгородску област, преноси Украјинска правда.

14. 08. 2024. у 08:35

Коментари (0)

ЗАШТИТИМО ПРИРОДУ: Здрава животна средина је основа здравог друштва