ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И ПЕЧУРКАМА: Брза вечера идеална за крај дана
Једноставан оброк који може свако да направи.
Састојци:
за палачинке:
- 125 г брашна,
- јаје,
- 3 дл млека,
- 2 кашике уља
- мало соли
за фил:
- 25 г маслаца,
- 250 г шампињона,
- 250 г пилећег филеа,
- 3 кашике свежег першуна
- главица црног лука
за бешамел:
- 25 г маслаца,
- 2 кашике брашна,
- 4,5 дл млека,
- 1,5 дл павлаке за кување,
- бибер
- 25 г тврдог сира
Припрема:
Брашно и со просејте у посуду и додајте умућено јаје. Сипајте 1,5 дл млека и промешајте
да се растворе грудвице, додајте остатак млека, промешајте и оставите са стране.
На растопљеном маслацу, на лаганој температури, пропржите ситно исецкан црни лук, око
пет минута. Додајте исецкане печурке и наставите да пржите док не омекшају.
Ставите затим у другу посуду и додајте скувану и исецкану пилетину и першун.
Направите бешамел. У посуди у којој сте пржили лук отопите маслац. Додајте брашно и
пропржите га кратко ( да се сједини са маслацом). Сипајте млеко и уз непрестано
мешање кувајте пет минута на умереној температури. Пола бешамела сипајте у посуду са
пилетином и печуркама, па зачините сољу и бибером. Остатак соса вратите на ринглу и
додајте павлаку за кување. Посолите и побиберите.
У смесу за палачинке додајте две кашике уља и испеците их у тигању. Сваку палачинку
филујте месом и печуркама, па их уролајте. Дно посуде где ће се пећи премажите бешамелом. Поређајте палачинке и прелијте преко њих остатак бешамела. Поспите наренданим сиром и запеците у загрејаној рерни да добију лепу смеђу боју.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПАТЛИЏАН ПОХОВАН У РЕРНИ: Мало сусама и пармезана чине чудо од укуса
12. 08. 2024. у 10:23
СПРЕМИТЕ УКУСНЕ ЛЕСКОВАЧКЕ УШТИПКЕ: Сочне месне лоптице које ћете обожавати
07. 08. 2024. у 19:00
ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!
НОВОИЗАБРАНИ председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да не може да искључи могућност употребе војне силе или економске принуде, укључујући повећање царина, када је у питању преузимање контроле над Гренландом и Панамским каналом.
07. 01. 2025. у 18:50
"ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ" Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета
МИНИСТАР спољних послова Мађарске Петер Сијарто данас је критиковао одлуку Вашингтона да уведе санкције шефу кабинета мађарског премијера Виктора Орбана, Анталу Рогану, због сумње да је умешан у корупцију у Мађарској.
07. 01. 2025. у 18:12
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)