РЕЦЕПТ ЗА БУНДЕВАРУ: Невероватно је сочна, а спрема се јако лако
Бундевара је многима на нашим просторима једна од омиљених пита.
Састојци:
- бундева - килограм
- шећер - око 15 кашика
- танке коре - пола килограма
- вода - 100 мл
- уље - 100 мл
- шећер у праху
Припрема:
Прво изрендајте бундеву и додајте шећер, а онда добро промешајте. Након тога оставите да одстоји између 10 и 15 минута. Уколико желите да бундева буде сочна, немојте да је процедите када пусти сок. Загрејте рерну на 220 степени, а плех намажите уљем или користите пек-папир. Неопходно је и да коре поделите на четири дела, како бисте имали четири ролата.
Након тога прву кору премажите уљем. Онда ставите другу кору и испрскајте је мало водом, а онда трећу. Њу испрскајте и водом и уљем. На последњу, четврту кору, ставите једну четвртину смесе са бундевом. Ставите и мало сока који је бундева пустила.
После уролајте и направите ролат. То све поновите са свим осталим корама, а онда ставите у плех. Пре него што ћете коре ставити у рерну, премажите сваки ролат уљем и водом. Прво пеците неких 5-10 минута на 200 степени, а потом све док не порумене на 180 степени. Када завршите оставите да се мало охлади, а онда поспите шећер у праху на горњу страну и то је то.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БОЉА ОД ПРОЈЕ: Пита са поврћем и младим сиром, савршена за доручак, или вечеру
27. 08. 2024. у 07:00
ПИЈАНА ПИТА ОД КАЈСИЈА: Ништа лепше од домаћег слатког колача
12. 07. 2024. у 07:00
ПРЕД НАМА СУ ОДЛУЧУЈУЋЕ НЕДЕЉЕ: Европа на коленима са посвађаним лидерима, а Украјина пред амбисом
ПОЉСКИ премијер Доналд Туск рекао је да ће наредне седмице бити одлучујуће, не само за украјински сукоб, већ и за европску будућност.
17. 11. 2024. у 18:44
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у
ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.
17. 11. 2024. у 09:28
Коментари (0)