НЕ БАЦАЈТЕ СТАРИ ХЛЕБ: Припремите од њега укусно слатко јело

Новости онлине

13. 09. 2024. у 14:44

Преукусан је, овакав још нисте пробали.

НЕ БАЦАЈТЕ СТАРИ ХЛЕБ: Припремите од њега укусно слатко јело

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г старог хлеба
  • 250 мл млека
  • 50 шећера
  • 2 јаја
  • 1 ванилин шећер
  • 1 кашичица цимета
  • 100 мл слатке павлаке

Припрема:


Хлеб исећи на дебље кришке да се не би распао током припреме. У чинији помешајте млеко, шећер и ванилин шећер. Кувајте док млеко не проври и док се обе врсте шећера не растворе. Умочите кришке хлеба у припремљено вруће млеко и ставите у посуду за печење намазану путером. Умутити јаја и слатку павлаку и прелијти преко натопљеног хлеба. Хлеб посути шећером и циметом, ставити у загрејану рерну на 180 степени 45 минута.

(index.hr)

 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.

17. 01. 2025. у 15:55

Коментари (0)

ЛУДНИЦА НА УЛИЦАМА НАПУЉА: Цео град на спектакуларан начин испратио фудбалере (ВИДЕО)