ЕКСПЛОЗИЈА ВИТАМИНА: Глазирани прокељ, одличан прилог за зимске дане
Овако укусно припремљен прокељ може да се свиди чак и онима који га иначе избегавају.
Састојци:
- 750 г прокеља
- 60 мл екстрадевичанског маслиновог уља
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице свеже млевеног црног бибера
- 60 мл меда
- 80 мл балзамико сирћета
- 3/4 кашичице грубо млевених чили папричица
- 50 г путера
- 3 млада лука
- 1 кашичица ситно рендане корице лимуна
Припрема:
Ставите плех на доњи ниво рерне и загрејте га на 220 степени. Прокељ преполовите, ставите у већу чинију и додајте уље, посолите и побиберите. Пажљиво извадите врућ плех из рерне. Помоћу хватаљки раширите половине прокеља у плех тако да равна страна буде окренута према плеху. Пеците на 220 степени на најнижем нивоу у рерни док не омекшају и не порумене, око 20 до 25 минута.
У међувремену, прокувајте мед у малом лонцу на средње јакој ватри. Смањите ватру и кувајте још три до четири минута, често мешајући, док мед не добије тамножуту боју, али не загори. Биће пенасто, што је у реду. Склоните мед са ватре и додајте аћето балзамико и чили папричице, мешајте док сос не постане кремаст. Вратите лонац на средњу јаку ватру, додајте путер и со те кувајте, непрестано мешајући, док глазура не постане сјајна, пенушава и не згусне се, око три до четири минута. Пребаците печени прокељ у велику чинију и додајте глазуру и млади лук па промешајте да се састојци сједине. Поспите их лимуновом корицом и послужите уз месо, рибу или неко друго главно јело.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САВРШЕН ДОДАТАК СВАКОМ РУЧКУ: Запечени пире кромпир са шампињонима
25. 11. 2024. у 13:00
ШВЕДСКЕ ЋУФТЕ: Јединствене, неодољиве и тако укусне да ћете их правити сваке недеље
24. 11. 2024. у 07:00
ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ БРИТАНСКОГ МИНИСТРА: У случају великог рата наша војска била би уништена за највише годину дана
БРИТАНСКА војска би у случају избијања великог рата била уништена у року од „шест месеци до годину дана“, што истиче важност обнове резервних снага у Великој Британији, упозорио је министар одбране за ветеране Алистер Карнс, преноси Скај њуз.
04. 12. 2024. у 17:10
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ОБЈАВЉЕН СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ: Убица вади пиштољ и пуца са леђа, амерички директор није имао шансе (ВИДЕО)
БРАЈАН Томпсон (50), директор највеће здравствене осигуравајуће компаније у Америци, снимљен је како напушта хотел у 6.45 ујутру у среду, када је маскирани нападач извукао пиштољ са пригушивачем и пуцао му у леђа.
04. 12. 2024. у 19:58
КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција
ЈЕЛЕНА Карлеуша се последњих неколико година веома активирала политички, а иако званично није члан ниједне странке, она се труди да искаже своје мишљење и став кад год је то потребно.
02. 12. 2024. у 13:23
Коментари (0)