РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШЕ СЛАВСКЕ КИФЛИЦЕ БЕЗ КВАСЦА: Боље су од сваког колача, а тајна је у једном састојку

Новости онлине

16. 12. 2024. у 07:00

Идеалне су за славску трпезу, али и за сваки пут када желите мало другачији, слатки залогај. Пиво је тајни састојак који им даје необичан шмек и помаже да споља буду хрскаве, а изнутра мекане.

РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШЕ СЛАВСКЕ КИФЛИЦЕ БЕЗ КВАСЦА: Боље су од сваког колача, а тајна је у једном састојку

Foto: Shutterstock

Састојци:

 
  • 500 г брашна
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 1 кашичица соли
  • 3 кашике шећера
  • 100 мл светлог пива
  • 200 г омекшалог маслаца
  • 1 кашичица ванилин шећера
  • Џем или еурокрем за филовање (по жељи)
  • Шећер у праху за посипање

Припрема:

У већу посуду просејте брашно и прашак за пециво. Додајте со и шећер, затим омекшали маслац исечен на коцкице и сипајте пиво. Додајте и ванилин шећер. Месите тесто док не постане глатко и лако за обликовање.
Поделите тесто на четири лоптице. Сваку лоптицу танко разваљајте у круг, па га исеците на троуглове (као за пице). На шири крај сваког троугла ставите по мало џема или еурокрема (уколико желите пуњење), па их увијајте од ширег краја према ужем, обликујући кифлице.
Поређајте кифлице на плех обложен папиром за печење, водећи рачуна да се не додирују. Пеците их у претходно загрејаној рерни на 180°C око 15-20 минута, док не постану златне и хрскаве.
Када су кифлице печене, извадите их из рерне и пустите да се мало охладе. Затим их обилно поспите шећером у праху.
Сачекајте да се мало охладе и можете уживати у овим слатким залогајима. Пријатно!

(glossy)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

МИСЛИМО ДА ЈЕ ГОТОВО, НЕ МИСЛИМ ДА ЋЕ СЕ ПОНОВО СУКОБИТИ Трамп о сукобу Израела и Ирана, али и о рату у Украјини