ДВА НАЈЛЕПША РЕЦЕПТА ЗА ПОСНИ БАКИН КОЛАЧ: Сигурни смо да ће вас толико одушевити да ћете их радо правити и када прође пост
Уколико волите бакин колач, треба да знате да га можете направити и у посним варијантама тако да буду подједнако укусни као и када их спремате са јајима и млеком.

Foto: Shutterstock
Посни бакин колач са киселом водом
Састојци:
- 300 г брашна
- 200 мл киселе воде
- 100 мл уља
- 150 г шећера
- 1 прашак за пециво
- 1 кашичица ванилин шећера
- рендана кора једног лимуна или наранџе
Припрема:
У посуду сипајте киселу воду, уље и шећер, па мешајте док се шећер не отопи.
Додајте брашно, прашак за пециво, ванилин шећер и рендану кору лимуна. Мешајте док не добијете хомогену смесу. Загрејте апарат за бакин колач, премажите уљем ако је потребно, и сипајте по кашику смесе на сваки калуп. Пеците док колачи не порумене и постану хрскави.

Фото Принтскрин Yоутубе
Посни бакин колач са орасима
Састојци:
- 300 г брашна
- 200 мл газиране минералне воде
- 100 мл уља
- 150 г млевених ораха
- 100 г шећера
- 1 кашичица цимета
- 1 прашак за пециво
Припрема:
У посуду сједините минералну воду, уље и шећер, па мешајте док се шећер не отопи. Додајте млевене орахе, цимет, брашно и прашак за пециво. Мешајте док не добијете глатку смесу. Пеците у апарату за бакин колач док не поприме златносмеђу боју.

Foto: Shutterstock
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДОМАЋЕ ОБЛАНДЕ СА ГРИЗОМ: Брзо се припремају, још брже поједу
30. 11. 2024. у 13:00

КОЛАЧ МАЧИЈЕ ОЧИ: Један од најукуснијих колача са бананом (ВИДЕО)
28. 11. 2024. у 13:00

ПОСНИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА И МАКОМ: Десерт без премца по рецепту без мане
27. 11. 2024. у 09:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)