КОХ - БАШ КАКАВ СУ ГА БАКЕ ПРАВИЛЕ: Једноставан колач од гриза и млека, прсте да полижете
Брзи старински колач који буди носталгију.

Фото: Јутјуб принтскрин/ Domaći Recepti
Састојци:
- 6 јаја
- 6 кашика шећера
- 9 кашика гриза
- кесица прашка за пециво
- литар млека
- кесица ванилин шећера
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. Беланца одвојите од жуманаца, па беланца умутите у чврст снег. Додајте шећер па све мутите док се не сједини. Умешајте гриз, прашак за пециво и жуманца па излијте у калуп обложен пек-папиром. Пеците у рерни загрејаној на 200 степени, све док се ивице колача не одвоје од калупа. У млеко додајте ванилин шећер па закувајте док не проври. Печен кох полако прелијте са пола литре врућег млека. Оставите да се прохлади и упије, па прелијте и другом половином.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КОЛАЧ СА ВИШЊАМА: Засладите предстојеће дане овим сочним залогајима
06. 12. 2024. у 15:00

ЈАФА КОЛАЧ: Неодољива посластица који подсећа на најдражи кекс (ВИДЕО)
08. 12. 2024. у 13:00

ДОМАЋЕ ОБЛАНДЕ СА ГРИЗОМ: Брзо се припремају, још брже поједу
30. 11. 2024. у 13:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)