КОХ - БАШ КАКАВ СУ ГА БАКЕ ПРАВИЛЕ: Једноставан колач од гриза и млека, прсте да полижете

Новости онлине

12. 12. 2024. у 11:00

Брзи старински колач који буди носталгију.

КОХ - БАШ КАКАВ СУ ГА БАКЕ ПРАВИЛЕ: Једноставан колач од гриза и млека, прсте да полижете

Фото: Јутјуб принтскрин/ Domaći Recepti

Састојци:

  • 6 јаја
  • 6 кашика шећера
  • 9 кашика гриза
  • кесица прашка за пециво
  • литар млека
  • кесица ванилин шећера

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. Беланца одвојите од жуманаца, па беланца умутите у чврст снег. Додајте шећер па све мутите док се не сједини. Умешајте гриз, прашак за пециво и жуманца па излијте у калуп обложен пек-папиром. Пеците у рерни загрејаној на 200 степени, све док се ивице колача не одвоје од калупа. У млеко додајте ванилин шећер па закувајте док не проври. Печен кох полако прелијте са пола литре врућег млека. Оставите да се прохлади и упије, па прелијте и другом половином.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

Коментари (0)

ОВО ОД РОНИЈА ОСАЛИВЕНА НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Тужио снукер федерацију, тражи милионе