КОХ - БАШ КАКАВ СУ ГА БАКЕ ПРАВИЛЕ: Једноставан колач од гриза и млека, прсте да полижете

Новости онлине

12. 12. 2024. у 11:00

Брзи старински колач који буди носталгију.

КОХ - БАШ КАКАВ СУ ГА БАКЕ ПРАВИЛЕ: Једноставан колач од гриза и млека, прсте да полижете

Фото: Јутјуб принтскрин/ Domaći Recepti

Састојци:

  • 6 јаја
  • 6 кашика шећера
  • 9 кашика гриза
  • кесица прашка за пециво
  • литар млека
  • кесица ванилин шећера

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. Беланца одвојите од жуманаца, па беланца умутите у чврст снег. Додајте шећер па све мутите док се не сједини. Умешајте гриз, прашак за пециво и жуманца па излијте у калуп обложен пек-папиром. Пеците у рерни загрејаној на 200 степени, све док се ивице колача не одвоје од калупа. У млеко додајте ванилин шећер па закувајте док не проври. Печен кох полако прелијте са пола литре врућег млека. Оставите да се прохлади и упије, па прелијте и другом половином.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

ЦЕО БАЛКАН БРУЈИ О ОВОМЕ: Дејан Станковић чека дете - са новинарком?