СЛАТКЕ КИФЛИЦЕ СА БАДЕМОМ: Одлично се слажу са кафом или чајем
Знате да је празнични период, када вам кућа замирише на најразличитије колачиће, кексиће и кифлице. Зато вам доносимо рецепт за најукусније слатке кифлице са бадемима.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г брашна
- 200 г путера
- 100 г млевених бадема
- 100 г шећера
- 2 жуманца
- 1 ванилин шећер
Глазура:
- 2 штангле чоколаде
Припрема:
Жуманца умутите са шећером и ванилин шећером. Додајте брашно, прстохват соли, млевене бадеме и измешајте кашиком. На крају сједините са исеченим омекшалим путером. Месите кратко да добијете глатко тесто па га ставите у фрижидер пола сата. Обликујте кифлице руком и ређајте у плех обложен пек папиром. Пеците их око 15 минута у загрејаној рерни на 200 степени. Истопите на тихој ватри чоколаду и умочите врхове кифлица.
(trpeza)
Препоручујемо

ДОМАЋИ КРОАСАНИ СА ЧОКОЛАДОМ: Ваздушасти и мекани као из пекаре
28. 11. 2024. у 15:38

ИСПРОБАЈТЕ РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ БУХТЛЕ: Након сервирања ће нестати у трен ока
08. 10. 2024. у 15:00

НУКЛЕАРНЕ СИЛЕ БИЛЕ НА ИВИЦИ РАТА, А ОНДА ЈЕ УСЛЕДИО ОБРТ: "Кључан је био позив једног човека"
У ДРАМИ која је привукла пажњу светске јавности, амерички председник Доналд Трамп јуче је на друштвеним мрежама објавио да су Индија и Пакистан, након четири дана жестоких сукоба дуж границе, пристали на „потпуни и тренутни прекид ватре“.
11. 05. 2025. у 10:48

ПАНИКА У УКРАЈИНИ: Да ли је ово знак да Путин спрема нови напад "орешником"?
РУСИЈА ће 12. и 13. маја привремено затворити ваздушни простор изнад војног полигона и комплекса за лансирање ракета Капустин Јар, преноси украјински одбрамбени портал Militarnyi 10. маја, наводећи могућност тестирања балистичке ракете средњег домета.
10. 05. 2025. у 12:06

"ДА ЛИ СЕ МАКРОН ДРОГИРА?" Јованино питање изазвало смех у студију: "Како да се носе с толиком проблемима..."
ВОДИТЕЉКА Јована Јоксимовић у јутарњем програму на телевизији К1 дотакла се теме Емануела Макрона и спорне ситуације са марамицом и сумњом о употреби опијата, која се проширила друштвеним мрежама.
13. 05. 2025. у 16:57
Коментари (0)