РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ ПРЖЕНИЦЕ: За супер почетак дана

Јована Васић

03. 01. 2025. у 11:05

И у данима поста можете да уживате у омиљеном доручку. Једноставно је, укусно и неодољиво.

РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ ПРЖЕНИЦЕ: За супер почетак дана

Фото Shutterstock

Састојци:

  • Хлеб 4 кришке
  • Биљно млеко 1 шоља
  • Брашно 1 кашика
  • Кукурузно брашно 1 кашика
  • Со прстохват
  • Куркума по жељи
  • Уље за пржење

Припрема:

У великој посуди помешајте биљно млеко, брашно, кукурузно брашно, со и куркуму. Мешајте док се сви састојци добро не сједине и не добијете глатку смесу. Умочите сваку кришку хлеба у смесу, пазећи да се добро натопи са обе стране. У тигању загрејте уље на средњој температури. Пржите кришке хлеба у загрејаном уљу док не постану златносмеђе и хрскаве са обе стране, око 2-3 минута по страни. Извадите прженице из тигања и ставите их на папирне убрусе да се оцеде од вишка уља.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

Коментари (0)

БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Рибакина се огласила о растанку са Гораном Иванишевићем