РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ ПРЖЕНИЦЕ: За супер почетак дана
И у данима поста можете да уживате у омиљеном доручку. Једноставно је, укусно и неодољиво.
Састојци:
- Хлеб 4 кришке
- Биљно млеко 1 шоља
- Брашно 1 кашика
- Кукурузно брашно 1 кашика
- Со прстохват
- Куркума по жељи
- Уље за пржење
Припрема:
У великој посуди помешајте биљно млеко, брашно, кукурузно брашно, со и куркуму. Мешајте док се сви састојци добро не сједине и не добијете глатку смесу. Умочите сваку кришку хлеба у смесу, пазећи да се добро натопи са обе стране. У тигању загрејте уље на средњој температури. Пржите кришке хлеба у загрејаном уљу док не постану златносмеђе и хрскаве са обе стране, око 2-3 минута по страни. Извадите прженице из тигања и ставите их на папирне убрусе да се оцеде од вишка уља.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНИ МАФИНИ СА ЛИМУНОМ: Фантастична комбинација укуса
18. 12. 2024. у 15:24Новости онлине
ПОСНЕ БАНАНА КУГЛИЦЕ: Неодољива посластица од само три састојка
03. 01. 2025. у 09:00Новости онлине
ПО ОРИГИНАЛНОМ РЕЦЕПТУ СА ХИЛАНДАРА: Посна жито мусака, сочна и феноменална
02. 01. 2025. у 07:00Новости онлине
ПОСНИ ЧВАРЦИ: Не заостају за "оригиналом", праве се врло лако и изузетно су укусни
02. 01. 2025. у 15:00Новости онлине
ПУТИН: Ситуација у Курској области веома тешка
ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин је током састанка са вршиоцем дужности гувернера Курске области Александром Хиштајном изјавио да је ситуација у региону веома тешка.
05. 02. 2025. у 17:31
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
(УЗНЕМИРУЈУЋ СНИМАК) Дечак (15) хтео да опљачка пензионера (70) - овај га убио пиштољем, па докрајчио још једним метком
ДОК је покушавао да отвори врата аутомобила, старац је извадио револвер и упуцао младића из близине, а потом га је "оверио".
03. 02. 2025. у 16:43
Коментари (0)