НАПРАВИТЕ ДОМАЋЕ РЕЗАНЦЕ ЗА СУПУ: Топла домаћа супа најукуснија је уз домаће резанце
За прављење ових резанаца не треба вам машина, већ само оштар нож.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 јаје
- 120-150 г брашна
Припрема:
Брашно изручите на радну површину. Направите рупу у средини брашна, излијте јаје и почните да месите. Месите док сво брашно не покупите и формирате тврдо тесто. Одмах развуците тесто и по потреби додајте брашно да се не лепи за оклагију. Исеците на траке. Сваку траку поспите са мало брашна, поређајте једну на другу и сеците резанце. Кувајте их у супи пар минута, док не омекшају или посебно у води па послужити уз супу.
Савет: Ова количина је довољна за око 2-2,5 литара супе, зависи колико има поврћа у супи и коју густину желите.
(stvarukusa)
Препоручујемо
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)