ШТРУДЛА СА ОРАСИМА: Мирисна посластица мекана као душа, као она из бакине кухиње
Хладну штрудлу умотајте у провидну фолију и биће свежа неколико дана.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 450 г брашна
- 20 г свежег квасца
- 300 мл топлог млека
- 50 г путера
- 3 кашике шећера
- 3 кашике уља
- 1 жуманце
За фил:
- 300 г млевених ораха
- 150 г шећера
- 1 ванилин шећер
- 100 мл млека
Припрема:
У шерпи умутите жуманца, додајте шећер, уље, путер и млеко. Ставите на тиху ватру да се смлачи и додајте измрвљен квасац и брашно (оставите око 100 г). Измешајте, поклопите и оставите да стоји један сат на топлом месту или док се смеса не удвостручи. Тада додајте и остатак брашна, умесите, поклопите и нека стоји 15 минута. Изручите тесто на побрашњену подлогу и премесите. Ако се лепи за руке, додајте мало брашна, али тесто мора да буде меко. Поклопите га шерпом тако да се не лепи за њу и оставите да стоји још један сат. За фил, помешајте орахе са шећером и ванилин шећером и додајте мало-помало врућег млека. Смеса не треба да буде ретка, па не морате потрошити све млеко. Нарасло тесто поделите на 2 или 3 дела у зависности од дужине плеха и растањите оклагијом на 1 цм дебљине. Намажите фил и уролајте. Поређајте штрудле у подмазан плех и пеците у загрејаној рерни на 200 степени 40-50 минута или док штрудла не добије златнобраон боју. Када се охлади, по жељи поспите шећером у праху.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КАКО ДА ВАМ УШТИПЦИ НЕ БУДУ МАСНИ: У тесто додајте само један састојак и неће упити ни кап уља
10. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

БАНАНА СПЛИТ ТОРТА: Непобедива посластица коу сви обожавају
09. 01. 2025. у 15:45Новости онлине

МАФИНИ СА ЈАБУКАМА И ОРАСИМА: Савршена комбинација мириса и укуса (ВИДЕО)
10. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ЛАВА КОЛАЧ: Савршена чоколадна посластица која крије најукусније изненађење (ВИДЕО)
08. 01. 2025. у 18:18Новости онлине

ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице
УЧЕСНИЦИ Минхенске безбедносне конференције слушали су говор потпредседника САД Џеј-Ди Венса готово без аплауза, показује снимак преноса његовог наступа на сајту Беле куће.
14. 02. 2025. у 17:34

ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05

ТУРСКИ ПОПИС СРБА ИЗ 1455. ГОДИНЕ: Овако су се звали наши преци, стара имена која су данас заборављена
ПРЕЛЕПА традиционална имена која су данас готово заборављена.
18. 02. 2025. у 08:50
Коментари (0)