ШТРУДЛА СА ОРАСИМА: Мирисна посластица мекана као душа, као она из бакине кухиње

Јована Васић

16. 01. 2025. у 15:00

Хладну штрудлу умотајте у провидну фолију и биће свежа неколико дана.

ШТРУДЛА СА ОРАСИМА: Мирисна посластица мекана као душа, као она из бакине кухиње

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 450 г брашна
  • 20 г свежег квасца
  • 300 мл топлог млека
  • 50 г путера
  • 3 кашике шећера
  • 3 кашике уља
  • 1 жуманце

За фил:

  • 300 г млевених ораха
  • 150 г шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 100 мл млека

Припрема:

У шерпи умутите жуманца, додајте шећер, уље, путер и млеко. Ставите на тиху ватру да се смлачи и додајте измрвљен квасац и брашно (оставите око 100 г). Измешајте, поклопите и оставите да стоји један сат на топлом месту или док се смеса не удвостручи. Тада додајте и остатак брашна, умесите, поклопите и нека стоји 15 минута. Изручите тесто на побрашњену подлогу и премесите. Ако се лепи за руке, додајте мало брашна, али тесто мора да буде меко. Поклопите га шерпом тако да се не лепи за њу и оставите да стоји још један сат. За фил, помешајте орахе са шећером и ванилин шећером и додајте мало-помало врућег млека. Смеса не треба да буде ретка, па не морате потрошити све млеко. Нарасло тесто поделите на 2 или 3 дела у зависности од дужине плеха и растањите оклагијом на 1 цм дебљине. Намажите фил и уролајте. Поређајте штрудле у подмазан плех и пеците у загрејаној рерни на 200 степени 40-50 минута или док штрудла не добије златнобраон боју. Када се охлади, по жељи поспите шећером у праху.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!

ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.

02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.

02. 04. 2025. у 10:16

Коментари (0)

Када је потребна операција простате?