СЛАТКА ПИТА СА БУНДЕВОМ И ЈАБУКАМА ОД ГОТОВИХ КОРА: Посластица којој нико неће моћи да одоли

Јована Васић

25. 01. 2025. у 15:00

Пита са бундевом и јабукама од готових кора је брз и укусан десерт који се једноставно прави.

СЛАТКА ПИТА СА БУНДЕВОМ И ЈАБУКАМА ОД ГОТОВИХ КОРА: Посластица којој нико неће моћи да одоли

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Састојци:

  • 500 г бундеве (рендана)
  • 3-4 јабуке (огуљене и исецкане)
  • 1 паковање кора за питу
  • 100 г шећера 
  • 1 кашичица млевеног цимета
  • 1 кашичица ванилин шећера
  • 1 кашичица лимуновог сока (за јабуке)
  • 2 кашичице брашна (по жељи, за згушњавање)
  • 1 јаје (за премазивање)
  • уље за подмазивање кора
  • Прстохват соли

Припрема:

Бундеву огулите, очистите од семенки и изрендајте. Затим је кратко пропржите у тигању да омекша. Додајте шећер, цимет и ванилин шећер, па динстајте још неколико минута док бундева не омекша и пусти мало сока. Ако је смеса превише влажна, додајте мало брашна да бисте је згуснули.

Јабуке огулите, очистите од семенки и исецкајте на мале коцкице. Пребаците их у чинију, поспите лимуновим соком, шећером и циметом, па добро промешајте.

Узимајте једну по једну кору и премажите је са мало уља. Ставите прву кору у плех, затим другу, трећу, и тако док не потрошите око 5 кора, премажући сваку. То ће бити дно пите. На припремљене коре, равномерно распоредите прво бундеве, а затим јабуке. Можете мешати бундеве и јабуке у филу или их слагати одвојено, како желите.

На фил ставите преостале коре, такође их премажите са мало путера или уља између сваке коре. Последњу кору премажите умућеним јајетом како би пита добила лепу златно-смеђу боју током печења.

Загрејте рерну на 180°Ц. Ставите питу да се пече око 30-40 минута, или док не постане златно смеђа и хрскава на врху.


Савет:

Ако волите богатији укус, можете додати мало сецканих ораха или сувог грожђа у фил.
Пита је још укуснија кад се охлади, па је можете припремити дан раније и послужити хладну.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ВИДЕЛА ЈЕ ДА ЈОЈ БИЈУ МУЖА, ММА БОРЦА... А онда се десило оно што нико жив није очекивао (ВИДЕО)