БАШ ОВАКО СУ ИХ ПРАВИЛЕ НАШЕ БАКЕ: Домаће погачице са чварцима, укус коме је тешко одолети
Домаће погачице са чварцима за доручак, ужину или вечеру су јело које ћете често да правите.

Фото Shutterstock
Састојци:
900 г брашна
700 мл млека
3 јајета
1 квасац
2 кашичице шећера
со по укусу
сусам за посипање
Рецепт за домаће погачице са чварцима:
Како бисте направили ове погачице прво умлачите млеко па у њега убаците квасац, шећер и мало брашна. Након тога брашно које сте припремили просејте, па у њега додајте со, млеко и квасац који је нарастао. Чварке самељите, па им додајте 1-2 јајета и соли и добро израдите.
Када се тесто подигне растањите га и премажите чварцима које сте самлели. Затим тесто преклапајте попут писма и оставите да одстоји. Исти поступак поновите још два пута. Када је последњи пут одстојало, растањите га и помоћу стаклене чаше вадите погачице.
Поређајте их у плех обложен папиром за печење. Премажите их умућеним јајетом и поспите сусамом. Пеците у рерни загрејаној на 180 степени, док не порумене. Уживајте!
(ствар укуса)
Препоручујемо

ТОРТА МОНАХИЊИНА ТАЈНА: Дезерт који ћете одмах пожелити да пробате
27. 01. 2025. у 12:00Новости онлине

ТОРТА СА ВИШЊАМА: За мање од пола сата спремите кремасту посластицу којој нема премца
26. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ТРАМП ЖЕСТОКО УДАРИО НА ЕУ: Послао писмо Урсули фон дер Лајен, царине од 30 посто ступају на снагу 1. августа
ЦАРИНЕ од 30 одсто на сву робу која се из Мексика или земаља Европске уније увози у Сједињене Америчке Државе ступиће на снагу 1. августа, саопштио је данас амерички председник Доналд Трамп.
12. 07. 2025. у 14:55

ДЕВОЈЧИЦА ИЗ СРБИЈЕ НЕСТАЛА ЈУТРОС НА МАЛТИ: Полиција на ногама, апел се шири друштвеним мрежама
ЈУТРОС је на Малти нестала девојчица из Србије, чији нестанак је породица одмах пријавила локалној полицији.
12. 07. 2025. у 15:13

СЛАВИМО ПЕТРОВДАН: Шта се данас не ради и шта треба умесити
СРПСКА православна црква и њени верници данас прослављају Петровдан, празник који је посвећен светим апостолима Петру и Павлу.
12. 07. 2025. у 07:34
Коментари (0)