БАШ ОВАКО СУ ИХ ПРАВИЛЕ НАШЕ БАКЕ: Домаће погачице са чварцима, укус коме је тешко одолети
Домаће погачице са чварцима за доручак, ужину или вечеру су јело које ћете често да правите.

Фото Shutterstock
Састојци:
900 г брашна
700 мл млека
3 јајета
1 квасац
2 кашичице шећера
со по укусу
сусам за посипање
Рецепт за домаће погачице са чварцима:
Како бисте направили ове погачице прво умлачите млеко па у њега убаците квасац, шећер и мало брашна. Након тога брашно које сте припремили просејте, па у њега додајте со, млеко и квасац који је нарастао. Чварке самељите, па им додајте 1-2 јајета и соли и добро израдите.
Када се тесто подигне растањите га и премажите чварцима које сте самлели. Затим тесто преклапајте попут писма и оставите да одстоји. Исти поступак поновите још два пута. Када је последњи пут одстојало, растањите га и помоћу стаклене чаше вадите погачице.
Поређајте их у плех обложен папиром за печење. Премажите их умућеним јајетом и поспите сусамом. Пеците у рерни загрејаној на 180 степени, док не порумене. Уживајте!
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТОРТА МОНАХИЊИНА ТАЈНА: Дезерт који ћете одмах пожелити да пробате
27. 01. 2025. у 12:00Новости онлине

ТОРТА СА ВИШЊАМА: За мање од пола сата спремите кремасту посластицу којој нема премца
26. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)