ВАНИЛИЦЕ ЗА ЗАЉУБЉЕНЕ: Миришљаве, слатке, срцасте, прави су избор за Дан љубави

Јована Васић

13. 02. 2025. у 13:00

Направите их бар један дан раније, јер су боље када одстоје.

ВАНИЛИЦЕ ЗА ЗАЉУБЉЕНЕ: Миришљаве, слатке, срцасте, прави су избор за Дан љубави

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г брашна
  • 100 г млевених ораха
  • 250 г масти
  • 5 кашика шећера
  • 1 јаје
  • Џем црвене боје
  • Прах шећер

Припрема:

Умутите маст пенасто, додајте цело јаје и мутите да се сједини с машћу. Додајте брашно и шећер и умесите тесто. Оставите пола сата да одстоји. На побрашњеној подлози оклагијом растањите тесто у кору дебљине пола центиметра. Модлом у облику срца вадите тесто и ређајте у подмазан плех. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени око 20 минута (треба да остану беле). Једну премажите џемом и преклопите другом. Уваљајте у прах шећер.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

У ОПАСНОСТИ ЈЕ: Душан Влаховић под лупом италијанске легенде - ево шта о Србину каже легендарни Дел Пјеро