ВАНИЛИЦЕ ЗА ЗАЉУБЉЕНЕ: Миришљаве, слатке, срцасте, прави су избор за Дан љубави
Направите их бар један дан раније, јер су боље када одстоје.
![ВАНИЛИЦЕ ЗА ЗАЉУБЉЕНЕ: Миришљаве, слатке, срцасте, прави су избор за Дан љубави ВАНИЛИЦЕ ЗА ЗАЉУБЉЕНЕ: Миришљаве, слатке, срцасте, прави су избор за Дан љубави](/data/images/2025-02-11/571777_shutterstock-2115785531_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г брашна
- 100 г млевених ораха
- 250 г масти
- 5 кашика шећера
- 1 јаје
- Џем црвене боје
- Прах шећер
Припрема:
Умутите маст пенасто, додајте цело јаје и мутите да се сједини с машћу. Додајте брашно и шећер и умесите тесто. Оставите пола сата да одстоји. На побрашњеној подлози оклагијом растањите тесто у кору дебљине пола центиметра. Модлом у облику срца вадите тесто и ређајте у подмазан плех. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени око 20 минута (треба да остану беле). Једну премажите џемом и преклопите другом. Уваљајте у прах шећер.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ПОСНЕ РУСКЕ КАПЕ: Неодољива комбинација кокоса и чоколаде, који се топе при сваком залогају ПОСНЕ РУСКЕ КАПЕ: Неодољива комбинација кокоса и чоколаде, који се топе при сваком залогају](/data/images/2023-11-27/426946_capture_t.jpg?time=1735640964)
ПОСНЕ РУСКЕ КАПЕ: Неодољива комбинација кокоса и чоколаде, који се топе при сваком залогају
31. 12. 2024. у 11:00Новости онлине
![СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат
ГЛУМАЦ и бивши председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић коментарисао је продају бизниса Драгана Шолака у Србији.
12. 02. 2025. у 12:02
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![МАЛО КУЋНОГ ВАСПИТАЊА! Ирину Вукотић напали због одевне комбинације - водитељка одбрусила МАЛО КУЋНОГ ВАСПИТАЊА! Ирину Вукотић напали због одевне комбинације - водитељка одбрусила](/data/images/2023-08-30/391842_288551-irina-1-f_kf.jpg?time=1739437385)
"МАЛО КУЋНОГ ВАСПИТАЊА!" Ирину Вукотић напали због одевне комбинације - водитељка одбрусила
ВОДИТЕЉКА Ирина Вукотић годинама је на малим екранима, а одувек важи за једну од најлепших водитељки на нашим просторима.
13. 02. 2025. у 10:03
Коментари (0)