БРЗИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА КОЈИ СВИМА УСПЕВА: Направите укусну посластицу и обрадујте укућане

Јована Васић

19. 02. 2025. у 13:00

Рецепт за колач са јабукама је невероватно једноставан, а укусом осваја већ при првом залогају.

БРЗИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА КОЈИ СВИМА УСПЕВА: Направите укусну посластицу и обрадујте укућане

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 јабуке
  • 3 јаја
  • 250 г шећера
  • 200 мл уља
  • 500 мл млека
  • 500 г брашна
  • 1 кесица прашка за пециво
  • цимет (опционо)

Припрема:

Помешајте јаја и шећер у већу чинију. Када се буде сјединило, постепено додајте уље и млеко уз константно мешање. Просејте брашно заједно са прашком за пециво, па додајте у чинију са јајима и лагано шпатулом мешајте. Уколико одлучите да ставите и цимет, сада је време за то.

Јабуке ољуштите, исецкајте на комаде жељене величине па додајте у смесу. Све заједно лепо сједините па сипајте у плех и пеците на претходно загрејаној рерни на 180 степени око 40 степени или све док колач не добије златну боју.

Када колач буде готов, сипајте преко шећер у праху, исеците и спреман је за послуживање.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗЕЛЕНСКИ БИ ТРЕБАЛО ХИТНО ДА НАПУСТИ УКРАЈИНУ Трампов ужи круг: Најбоља опција за мир је селидба у Француску

ЗЕЛЕНСКИ БИ ТРЕБАЛО ХИТНО ДА НАПУСТИ УКРАЈИНУ Трампов ужи круг: Најбоља опција за мир је селидба у Француску

БЛИЗАК круг америчког председника Доналда Трампа сматра да би украјински председник Володимир Зеленски требало хитно да напусти Украјину, пише Њујорк пост, преноси РИА Новости.

21. 02. 2025. у 07:40

ЕВО КО ЈЕ УХАПШЕН У ВЕЛИКОЈ АКЦИЈИ ПОЛИЦИЈЕ У НИШУ: Пали сарадници бивше градоначелнице, испумпала милионе из буџета?

ЕВО КО ЈЕ УХАПШЕН У ВЕЛИКОЈ АКЦИЈИ ПОЛИЦИЈЕ У НИШУ: Пали сарадници бивше градоначелнице, испумпала милионе из буџета?

У ВЕЛИКОЈ акцији припадника Управе криминалистичке полиције по налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, како се сазнаје, јутрос су ухапшени Зоран Станојевић, власник Сим пук градње из Малошишта, као и Дамир и Дејан Николић, власници фирме Водомонтери Лалинац.

21. 02. 2025. у 08:05

Коментари (0)

НЕМАЧКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Овако ће убудуће почињати утакмице у Русији