БРЗИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА КОЈИ СВИМА УСПЕВА: Направите укусну посластицу и обрадујте укућане
Рецепт за колач са јабукама је невероватно једноставан, а укусом осваја већ при првом залогају.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 јабуке
- 3 јаја
- 250 г шећера
- 200 мл уља
- 500 мл млека
- 500 г брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- цимет (опционо)
Припрема:
Помешајте јаја и шећер у већу чинију. Када се буде сјединило, постепено додајте уље и млеко уз константно мешање. Просејте брашно заједно са прашком за пециво, па додајте у чинију са јајима и лагано шпатулом мешајте. Уколико одлучите да ставите и цимет, сада је време за то.
Јабуке ољуштите, исецкајте на комаде жељене величине па додајте у смесу. Све заједно лепо сједините па сипајте у плех и пеците на претходно загрејаној рерни на 180 степени око 40 степени или све док колач не добије златну боју.
Када колач буде готов, сипајте преко шећер у праху, исеците и спреман је за послуживање.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВАЗДУШАСТЕ, МЕКАНЕ, ПРАВЕ СЕ БРЗО И ЛАКО: Турске капе - Колач за који су вам довољна два јаја
11. 02. 2025. у 15:50Јована Васић

ТРАМП СЕ ОГЛАСИО: Постигнут договор са Украјином
АМЕРИКА је постигла договор са Украјином о ретким металима, саопштио је амерички лидер Доналд Трамп, јавља Ројтерс.
24. 03. 2025. у 18:53

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

Невин лежао у затвору 46 година, сада добија МАСНУ ОДШТЕТУ - али штету ништа неће моћи да умањи
ОДШТЕТА износи око 83 долара по дану за сваки дан који је Ивао Хакамада провео у затвору.
25. 03. 2025. у 10:23
Коментари (0)