РЕЦЕПТ ЗА ПУДИНГ ОД ЈАБУКА: Идеалан слаткиш после ручка
Ако желите да слаткиш буде сочан, кремаст и савршен десерт после раскошног ручка, онда је пудинг од јабуке прави избор. Припрема се лако и брзо, треба да одстоји и укуси ће се хармонично спојити.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 600 г јабука
- 2 кашике смеђег шећера
- 625 мл млека
- 1 ванилин шећер
- 4 кришке хлеба
- 3 јајета
- ½ мале кашике цимета
- морски орашчић
Припрема:
Јабуке ољуштимо. Исечемо их на ситне коцке. У шерпу на шпорету ставимо смеђи шећер, додамо једну кашику воде. У шерпу са растопљеним шећером додамо исечене јабуке.
У другу шерпу на шпорету сипамо млеко. Због ароме додамо ванилин шећер. Кришке хлеба исечемо на коцке. Када млеко проври, склонимо шерпу са шпорета. И шерпу са омекшалим јабукама склонимо са шпорета.
У округлу тепсију намашћену путером наносимо половину коцки хлеба. На њих наносимо коцке омекшалих јабука. Прекривамо преосталим коцкама хлеба.
У суд за мућење полупамо јаја. Мутимо миксером док не побеле и постану пенаста. Постепено наливамо топлим млеком. Када се смеса сједини искључимо миксер. Због ароме додамо цимет, затим у суд нарендамо морски орашчић, промешамо. Смесом преливамо садржај у тепсији.
Тепсију ставимо у већу округлу тепсију. У већу тепсију сипамо око ½ л топле воде. Тепсију ставимо у рерну, печемо на пари 60 минута на 180 степени. Тепсију са испеченим пудингом извадимо из рерне.
Затим извадимо тепсију са пудингом из тепсије са водом. Пудинг исечемо на троугласту парчад. На тацну за сервирање ставимо једно парче укусног пудинга од јабука.
(hranaivino)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЧОКОЛАДНИ САН: Рецепт за фантастичан колач који је толико сочан да неће дочекати јутро
16. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

ТОРТА МОНАХИЊИНА ТАЈНА: Дезерт који ћете одмах пожелити да пробате
27. 01. 2025. у 12:00Новости онлине

БРЗИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА КОЈИ СВИМА УСПЕВА: Направите укусну посластицу и обрадујте укућане
19. 02. 2025. у 13:00Jована Васић

КОЛАЧ ОД ВИШАЊА У СИРУПУ ОД ПРОСЕКА: Рецепт који ће одушевити све сладокусце
18. 02. 2025. у 09:00Новости онлине

ПУТИН ОТКРИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ДЕТАЉЕ О "ОРЕШНИКУ" Бојева глава издржава температуру као на Сунцу
РУСКИ председник Владимир Путин изјавио је да бојеве главе хиперсоничног система "орешник" могу да издрже екстремне температуре, упоредиве са температуром на површини Сунца.
21. 02. 2025. у 14:16

НОВИНАРИМА РЕКЛА САМО ОВУ РЕЧЕНИЦУ: Бивша градоначелница Ниша са лисицама на рукама спроведена у зграду УКП-а у Нишу (ФОТО/ВИДЕО)
БИВША градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, која је данас приведена у великој акцији полиције против корупције, са лисицама на рукама доведeна је у зграду Управе криминалистичке полиције у Нишу.
21. 02. 2025. у 13:38

ТАСТ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ВЕЉКУ Шта је поручио зету: "То у Београду није могао видети"
БОГДАН Родић, отац Богдане Ражнатовић, једном приликом говорио је о најмлађој ћерки која је данас удата за Вељка Ражнатовића. Богдан је тада навео да је одмах на почетку везе скренуо пажњу Вељку пажњу на то каква је његова Богдана.
22. 02. 2025. у 12:26
Коментари (0)