ХРСКАВИ УШТИПЦИ СА ЛУКОМ И ШЕЋЕРЦЕМ: Испробајте нешто ново, идеални за сваку прилику
Ако су вам досадили класични уштипци, обогатите их са ова два састојка и још мало зачина и ето новог укуса.

Фото Jutjub
Састојци:
- брашно 1,2 кг
- со 1,5 кашичица
- маргарин 250 г
- свеж квасац 1 коцка
- шећер 1 кашичица
- млака вода 450 мл
- млади црни лук 3 струка
- кукуруз шећерац 1 мања конзерва
- мешавина зачина 1 кашичица
- млевени бибер 1 кашичица
- уље за пржење по потреби
Припрема:
Помешајте брашно са сољу и додајте му квасац размућен са шећером и водом. Додајте и маргарин који је одстојао на собној температури, ситно исецкан млади лук заједно с перима, мешавину зачина и бибер, па умесите глатко и еластично тесто. Увијте тесто у провидну фолију и оставите га два сата да одмара у фрижидеру. На побрашњеној подлози растањите тесто на дебљину од 5 мм, исеците га на мање комаде и пржите у врелом уљу. Послужите са неким љутим сосом или са мајонезом.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КИФЛИЦЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Мекани и укусни залогаји, којима нико не може да одоли
23. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ПОГАЧИЦЕ ОД САМО 4 САСТОЈКА: Брзе и укусне, за савршен почетак дана
20. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ЈЕДНОСТАВАН И БРЗ ДОРУЧАК: Јогурт мафини са шунком и сиром
13. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ПРЖЕНИ ТРОУГЛИЋИ СА СИРОМ ОД КРОМПИРОВОГ ТЕСТА: Савршен рецепт за почетак дана
24. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

РУСИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА ВЕЛИКУ ОФАНЗИВУ: Напашће дуж целе линије фронта од 1.000 км, ево колико ће акција трајати
РУСКЕ трупе припремају се за нову офанзиву у наредним недељама како би појачале притисак на Украјину и ојачале позицију Кремља у евентуалним преговорима о прекиду ватре. Према тврдњама агенције АП, аналитичари сматрају да би нова офанзива могла да траје од шест до девет месеци.
29. 03. 2025. у 18:11

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери "убице" циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)
Сједињене Државе су распоредиле стелт бомбардере Б-2 Спирит у војну базу Дијего Гарсија у Индијском океану, потез који би наводно могао бити повезан са припремама за потенцијални напад на иранску нуклеарну инфраструктуру.
29. 03. 2025. у 19:25

"ШТА ЈЕ ЖЕНА?" Трамп одговорио на питање новинара - изазвао смех у просторији (ВИДЕО)
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп је изазвао смех код новинара када га је један од њих замолио да дефинише шта је жена.
30. 03. 2025. у 09:48
Коментари (0)