ХРСКАВИ УШТИПЦИ СА ЛУКОМ И ШЕЋЕРЦЕМ: Испробајте нешто ново, идеални за сваку прилику

Јована Васић

27. 02. 2025. у 07:00

Ако су вам досадили класични уштипци, обогатите их са ова два састојка и још мало зачина и ето новог укуса.

ХРСКАВИ УШТИПЦИ СА ЛУКОМ И ШЕЋЕРЦЕМ: Испробајте нешто ново, идеални за сваку прилику

Фото Jutjub

Састојци:

  • брашно 1,2 кг
  • со 1,5 кашичица
  • маргарин 250 г
  • свеж квасац 1 коцка
  • шећер 1 кашичица
  • млака вода 450 мл
  • млади црни лук 3 струка
  • кукуруз шећерац 1 мања конзерва
  • мешавина зачина 1 кашичица
  • млевени бибер 1 кашичица
  • уље за пржење по потреби

Припрема:

Помешајте брашно са сољу и додајте му квасац размућен са шећером и водом. Додајте и маргарин који је одстојао на собној температури, ситно исецкан млади лук заједно с перима, мешавину зачина и бибер, па умесите глатко и еластично тесто. Увијте тесто у провидну фолију и оставите га два сата да одмара у фрижидеру. На побрашњеној подлози растањите тесто на дебљину од 5 мм, исеците га на мање комаде и пржите у врелом уљу. Послужите са неким љутим сосом или са мајонезом.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВА РЕАКЦИЈА - ШЕШЕЉ ОТКРИО ШТА СЛЕДИ Велико упозорење лидера радикала: Српски издајници сада виде своју шансу, Додик мора бити опрезан

ПРВА РЕАКЦИЈА - ШЕШЕЉ ОТКРИО ШТА СЛЕДИ Велико упозорење лидера радикала: Српски издајници сада виде своју шансу, Додик мора бити опрезан

ПРЕДСЕДНИК СРС др Војислав Шешељ каже за АТВ да председник Републике Српске Милорад Додик мора бити опрезан након пресуде и да српски издајници у овоме виде своју шансу.

26. 02. 2025. у 15:17

Коментари (0)

ХРВАТСКА МУ ОВО НЕЋЕ ОПРОСТИТИ, АЛИ НИ ЦРНА ГОРА: Ево шта је Светислав Пешић управо изјавио