НЕОДОЉИВИ КЛАСИК: Рецепт за фигаро обланде, које ће вас освојити укусом
Када не знате шта бисте, а желите да својима спремите нешто слатко, старе добре обланде су увек добар избор.

Foto: Printskrin Youtube
Састојци:
- суве шљиве 100 г
- суве смокве 100 г
- урме 100 г
- суво грожђе 100 г
- печени лешник 100 г
- ораси, млевени 50 г
- обланда, мања 1 лист
- чоколада 100 г
- мед 2 кашике
- лимун 1 комад
Припрема:
Суве шљиве, смокве и урме исецкајте на тање резанце, додајте суво грожђе, сок од целог лимуна, дробљени лешник, растопљену чоколаду, млевене орахе, па смесу засладите медом по укусу. Обланду ставите у влажну чисту кухињску крпу док сасвим не омекша. Затим распоредите по њој фил остављајући око три центиметра слободна до ивице, потом обланду уролајте, а по жељи уваљајте у кристал шећер.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЈУГОСЛОВЕНСКИ КОЛАЧ: Најукуснија старинска посластица, која је била незаобилазана на трпези (ВИДЕО)
26. 02. 2025. у 13:00Јована Васић

ЧОКОЛАДНЕ ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Чоколаднија и укуснија верзија познате посластице
25. 02. 2025. у 08:00Jована Васић

БРЗИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА КОЈИ СВИМА УСПЕВА: Направите укусну посластицу и обрадујте укућане
19. 02. 2025. у 13:00Jована Васић

ЗЕБРА КОЛАЧ ПО РУСКОМ РЕЦЕПТУ: Крајње једноставан, а тако ефектан
15. 02. 2025. у 15:00Јована Васић

СНИМАК СА ПРЕВОДОМ НА СРПСКИ Жестока расправа Трампа и Зеленског (ВИДЕО)
У ПЕТАК је у Белој кући одржан састанак између америчког председника Доналда Трампа, потпредседника Џеј Ди Венса и Владимира Зеленског, а сусрет је прерастао у експлозивну и жестоку расправу.
28. 02. 2025. у 23:12

БОМБАРДОВАЊЕ СР ЈУГОСЛАВИЈЕ НАЈВЕЋА ГРЕШКА У ВОЈНОЈ ИСТОРИЈИ: Интервју - Јанис Енголфпоулос, вицеадмирал грчке морнарице у пензији
"НАТО бомбардовање 1999. се често посматра као кључни догађај у међународном систему након Хладног рата, посебно због начина на који је обликовао геополитику, међународно право и односе између НАТО земаља и Русије, и ако би било поједностављење рећи да је то директан окидач садашњих конфликата, то јесте допринело дугогодишњим тензијама које су евалуирале у данашњу глобалну динамику".
01. 03. 2025. у 14:49

ТРАЖЕ ДИСКВАЛИФИКАЦИЈУ ПРИНЦА: "Ово би требало да буде довољан разлог, зар не?"
ПОЈАВИО се могући разлог за дисквалификацију овоодишњег победника за ПЗЕ, Стефана Здравковића, Принца од Врања.
01. 03. 2025. у 13:38
Коментари (0)