НЕОДОЉИВИ КЛАСИК: Рецепт за фигаро обланде, које ће вас освојити укусом
Када не знате шта бисте, а желите да својима спремите нешто слатко, старе добре обланде су увек добар избор.
Foto: Printskrin Youtube
Састојци:
- суве шљиве 100 г
- суве смокве 100 г
- урме 100 г
- суво грожђе 100 г
- печени лешник 100 г
- ораси, млевени 50 г
- обланда, мања 1 лист
- чоколада 100 г
- мед 2 кашике
- лимун 1 комад
Припрема:
Суве шљиве, смокве и урме исецкајте на тање резанце, додајте суво грожђе, сок од целог лимуна, дробљени лешник, растопљену чоколаду, млевене орахе, па смесу засладите медом по укусу. Обланду ставите у влажну чисту кухињску крпу док сасвим не омекша. Затим распоредите по њој фил остављајући око три центиметра слободна до ивице, потом обланду уролајте, а по жељи уваљајте у кристал шећер.
(superrecepti)
Препоручујемо
ЈУГОСЛОВЕНСКИ КОЛАЧ: Најукуснија старинска посластица, која је била незаобилазана на трпези (ВИДЕО)
26. 02. 2025. у 13:00Јована Васић
ЧОКОЛАДНЕ ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Чоколаднија и укуснија верзија познате посластице
25. 02. 2025. у 08:00Jована Васић
БРЗИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА КОЈИ СВИМА УСПЕВА: Направите укусну посластицу и обрадујте укућане
19. 02. 2025. у 13:00Jована Васић
ЗЕБРА КОЛАЧ ПО РУСКОМ РЕЦЕПТУ: Крајње једноставан, а тако ефектан
15. 02. 2025. у 15:00Јована Васић
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)