ПОСНЕ ПРОЈИЦЕ: Лаке за спремање, а идеалне за доручак или вечеру
Ако немате идеју шта спремити у току поста, пројице су увек добро решење.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- мало соли
- 2 шоље топле воде
- 200 г кукурузног брашна
- 100 г белог брашна
- 1 кесица прашна за пециво
- 3 кашике уља
Припрема:
Пре свега добро загрејте рерну.
У чинији прво помешајте суве састојке: кукурузно и бело брашно са прашком за пециво и додајте соли по жељи.
У другој чинији помешајте "мокре" састојке: уље и топлу воду. Додајте у чинију са брашном и лагано рукама почните да месите тесто како би било мекано. И важно је да вода буде топла због меке проје, јер ако буде хладна, биће проја тврђе структуре.
Ако желите додатни укус, онда можете додати и поврће попут краставчића, маслина и слично. Добијену смесу сипајте у подмазан плех или у плех за мафине. Пеците око пола сата на 200 степени или док пројице не порумене.
(ona)
Препоручујемо

НАЈЗДРАВИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ДОРУЧАК: Проја са блитвом, увек се тражи парче више
03. 11. 2024. у 07:00

АЈВАР ПРОЈИЦЕ: Спремају се брзо и лако, а сви их обожавају
31. 12. 2024. у 07:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ ПРЖЕНИЦЕ: За супер почетак дана
03. 01. 2025. у 11:05Новости онлине

ПОСНА МИМОЗА САЛАТА: Незаобилазна на свакој празничној трпези (ВИДЕО)
04. 01. 2025. у 12:00Новости онлине

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

ОБЈАВЉЕН СНИМАК УБИСТВА У МЕТРОУ ИЗ ДРУГОГ УГЛА: Видите ШТА су радили путници док је лепа Ирина издисала (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)
МУЧНЕ сцене из САД.
10. 09. 2025. у 19:43
Коментари (0)