РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА: Праве се лако, а поједу очас посла
Класични рецепт, без јаја или млека, добија се танко и лагано тесто. Кнедле или гомбоце су многима омиљена посластица из детињства која подсећа на бакину кухињу.
Foto: Jutjub/Printskrin/ Bokina kuhinja
Састојци:
- 800г кромпира
- 400г брашна
- 200г гриза
- 20ак шљива
- кашичица соли
- 50-100г шећера за посипање
Припрема:
Скувајте кромпир са кашичицом соли. Испасирајте их у пире и сачекати да се потпуно охлади. Онда полако додајте брашна док се не добије меко тесто које се не лепи. Развуците тесто и сеците на квадратиће довољно велике да у њих увијете шљиву. На сваки квадратић ставите шљиву (без коштице), увијте је у тесто и направите куглицу.
Кувајте кнедле у посољеној води. Куване су када испливају на површину. Оперите их у хладној води. Пропржите гриз са мало уља док не добије златну боју. Додати кнедле и уваљати их у гриз. Пријатно!
(оna)
Препоручујемо
СЛАТКЕ СУСАМ КУГЛИЦЕ: Овакав рецепт још нисте пробали
03. 03. 2025. у 16:00Jована Васић
ПОСНЕ ПАЛАЧИНКЕ ОД ХЕЉДИНОГ БРАШНА: Уживајте у омиљеној посластици и у данима поста
04. 03. 2025. у 12:00Јована Васић
ПОСНЕ БАНАНА КУГЛИЦЕ: Неодољива посластица од само три састојка
03. 01. 2025. у 09:00Новости онлине
ПОСНИ ЧВАРЦИ: Не заостају за "оригиналом", праве се врло лако и изузетно су укусни
02. 01. 2025. у 15:00Новости онлине
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ: Погледајте шта Руси раде у Покровску, не можемо да их пратимо
РУСКИ војници у Покровску делују као диверзанске и извиђачке групе и отежавају одбрану Украјини тиме што се пресвлаче у цивилну одећу, изјавио је командант 68. ловачке бригаде, под псеудонимом "Љути", за "Суспилне" 19. новембра.
19. 11. 2025. у 18:42
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
АРНАУТОВИЋ ЕМОТИВАН: Пет година имам проблем са супругом
ИЗУЗЕТНО емотиван био је капитен Аустрије Марко Арнаутовић након великог успеха у квалификацијама за Мундијал.
20. 11. 2025. у 12:40
Коментари (0)