РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА: Праве се лако, а поједу очас посла

Јована Васић

10. 03. 2025. у 15:00

Класични рецепт, без јаја или млека, добија се танко и лагано тесто. Кнедле или гомбоце су многима омиљена посластица из детињства која подсећа на бакину кухињу.

РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА: Праве се лако, а поједу очас посла

Foto: Jutjub/Printskrin/ Bokina kuhinja

Састојци:

  • 800г кромпира
  • 400г брашна
  • 200г гриза
  • 20ак шљива
  • кашичица соли
  • 50-100г шећера за посипање

Припрема:

Скувајте кромпир са кашичицом соли. Испасирајте их у пире и сачекати да се потпуно охлади. Онда полако додајте брашна док се не добије меко тесто које се не лепи. Развуците тесто и сеците на квадратиће довољно велике да у њих увијете шљиву. На сваки квадратић ставите шљиву (без коштице), увијте је у тесто и направите куглицу.

Кувајте кнедле у посољеној води. Куване су када испливају на површину. Оперите их у хладној води. Пропржите гриз са мало уља док не добије златну боју. Додати кнедле и уваљати их у гриз. Пријатно!

(оna)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ: Погледајте шта Руси раде у Покровску, не можемо да их пратимо

УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ: Погледајте шта Руси раде у Покровску, не можемо да их пратимо

РУСКИ војници у Покровску делују као диверзанске и извиђачке групе и отежавају одбрану Украјини тиме што се пресвлаче у цивилну одећу, изјавио је командант 68. ловачке бригаде, под псеудонимом "Љути", за "Суспилне" 19. новембра.

19. 11. 2025. у 18:42

Коментари (0)

ТО ЈЕ ТО? Рат у Украјини престаје 31. јануара 2026?!