ОДУШЕВИЋЕ ВАС И МИРИСОМ И УКУСОМ: Трделник - Чешки десерт најпознатији на свету
Испробајте рецепт за трделник који ће вас одушевити мирисом и укусом.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 750 г белог брашна
- 2 јајета
- 100 г маргарина
- 250мл млека
- 30 г квасца
- 4 кашике шећера
- кора лимуна
- ванилин-шећер
- мало соли
- 50 г лешника
- картонске ролне од убруса
Припрема:
Загрејте млеко у посуди, додајте квасац и сачекајте да нарасте, па га онда сипајте у посуду где ћете месити. Додајте истопљени маргарин, јаја, со, ванилин-шећер, обичан шећер и брашно. Кад тесто нарасте, развијте га да буде дебљине пола центиметра. Исеците тесто у облику спирале, како бисте добили једну дугачку траку.
Обмотајте алу-фолију око картонских ролни од убруса. Премажите их уљем и обмотавајте тесто око калупа, на начин да сваки наредни намотај пређе преко претходног. Лагано заролајте калупе на столу да би се траке изравнале. Након што сте намотали, премажите истопљеним маргарином и поспите обичним шећером и лешником који сте издробили. Поставите траке у тепсију, тако да тесто виси у ваздуху - ивице траке су на рубовима тепсије. Пеците у рерни на 180 степени 20 минута. Окрените их након што порумене с горње стране. Послужите их празне или пуњене чоколадом, кремом, шлагом.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАПРАВИТЕ ПРЕУКУСНЕ БЕЧКЕ КОЦКЕ: Тако једноставне, а тако сочне
19. 09. 2024. у 07:00

СЛАТКА, МАЛА, ВОЋНА: Панакота - Савршен кремасти десерт по италијанском рецепту
09. 09. 2024. у 10:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)