ПОСНИ ГИБАНИЦА МАФИНИ ОД ЦЕПКАНИХ КОРА: Ваздушасти и издашни, најбољи рецепт спреман за тили час

Новости онлине

21. 03. 2025. у 07:00

Неодољиви и лагани мафини феноменалног укуса припремају се врло брзо и једноставно, а уместо сира и јогурта можете користити биљне замене за сир и киселу павлаку. Уместо јаја се у веганским рецептима користи млевени лан који је одстајао у води, а то је још један сјајан начин да учините своје слане мафине сочнијима.

ПОСНИ ГИБАНИЦА МАФИНИ ОД ЦЕПКАНИХ КОРА: Ваздушасти и издашни, најбољи рецепт спреман за тили час

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • паковање готових кора
  • 400 г биљног белог сира
  • 2 чаше посне киселе павлаке
  • 1 чаша газиране минералне воде
  • 7 чаша воде
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 1/2 чаше уља
  • 1 кашичица соли
  • 3 кашике млевеног лана

Припрема:

Прелијте млевени лан водом, промешајте и оставите да одстоји. Исцепкајте коре за питу.
У једној чинији помешајте посну киселу павлаку, газирану воду, посни сир, со и прашак за пециво, па добро промешајте и томе додајте мешавину лана и воде, па поново промешајте.
Додајте исцепкане коре за питу и мешајте док се лепо не натопе.
Поређајте корпице за печење у калуп за мафине, па кашиком пуните смесом.
Пеците у рерни претходно загрејаној на 200°, око 40 минута.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

Коментари (0)

ЗЕЛЕНИ ШТИТ ПЛАНЕТЕ: Очување и обнова шума за одрживу будућност