ПЛАВИ ПЛАТИЏАН НА ТУРСКИ НАЧИН: Невероватно је укусан а брзо се припрема
Када једном будете пробали, увек ћете спремати патлиџан на овај начин.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- плави патлиџан 1 средњи
- јаја 1-2
- Презле 5 кашика
- брашна 3 кашике
- со, суви зачин, бели лук у праху и мл.бибер по укусу
- алева паприка 1 кашика
- оригано по укусу
- уље по потреби
Припрема:
Оперите патлиџан па га ољуштите. Пресеците га уздужно на пола па сваку половину ножем засеците до дршке. Ставите га затим у воду и кувате око 2-3 минута а затим га добро оцедите. У један тањир умутите јаја а у други ставите презле, брашно, со, бибер, бели лук у праху, суви зачин,оригано и алеву паприку па све добро измешајте. Сваки комад патиџана најпре уваљајте у суву смесу а затим у јаја па пржите на загрејаом уљу са обе стране док не порумене. Извадите патлиџане па их ставите на папирни убрус да упију евентуални вишак уља. Послужите са мешавином киселе павлаке, мајонеза и сенфа.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НЕОДОЉИВО УКУСАН: Пире кромпир са сиром и кукурузним пахуљицама, запечен у рерни
11. 03. 2025. у 12:00

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)