ХРСКАВЕ ХЕРОВКЕ: Рецепт за најлепши старински словачки колач од 2 састојка

Новости онлине

15. 04. 2025. у 16:00

​Херовке су традиционални словачки колачи који се припремају од једноставних састојака попут жуманаца и брашна.

ХРСКАВЕ ХЕРОВКЕ: Рецепт за најлепши старински словачки колач од 2 састојка

Foto: Printskrin Youtube

Ови хрскави колачићи су део словачке културне баштине и често се припремају за посебне прилике попут венчања и крштења, посебно од стране куме.

Састојци:

  • 3 жуманцета
  • 300 г брашна

За декорацију:

  • шећер и ванилин шећер
  • цимет

Припрема:

Брашно и јаја сједините, па умесите тесто (као за домаће резанце за супу). На побрашњеној површини разваљајте тесто да буде танко и исеците траке ширине палца.

По 2-3 тракице, ставите у специјалну кашику са рупицама и спустите у вруће уље или маст на неких минут да се испрже. Ако немате кутлачу за пржење, тракице умотајте око прстију (да добијете лопту), ставите на кашику са рупицама и тако их спустите у врелу масноћу. Припазите да не изгоре, извадите и ставите на убрус да упију вишак масноће. Охлађене колаче поспите шећером и ванилин шећером или циметом.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ ЗГРОЖЕНА: Нико не може да верује шта су урадиле синхроне пливачице из Украјине после освајања медаља (ВИДЕО)