МАРИНИРАНЕ ПАПРИКЕ СА БЕЛИМ ЛУКОМ: Рецепт за ароматичне паприке
Ове киселе паприке су савршене за сендвиче, салате, вечере или као предјело.
 
                                                                                    ФОТО: Novosti
 
- 2 кг црвених паприка
- 5-6 ченова белог лука
- 1 веза першуна
- 1 кашика соли
- 100 гр шећера
- 200 мл 10% алкохолног сирћета
- 200 мл уља
- 500 мл воде
- 1 кашичица зрна бибера
- 2-3 ловорова листа
Припрема:
Оперите паприке, уклоните семе и исеците на дебеле траке или комаде.У великој шерпи прокувајте воду. Кувајте паприке 3-4 минута, а затим их пребаците у цедиљку да се оцеде.
Припремите саламурицу: Сипајте воду у шерпу, додајте со, шећер, сирће, уље, ловоров лист и бибер. Кувајте око 5 минута.
Ставите комаде паприке, кришке белог лука и сецкани першун у чисте, стерилисане тегле.
Прелијте врућом маринадом паприке, потпуно их прекривајући.
Чврсто затворите тегле и оставите да се 10 минута у шерпи са врућом водом.
Окрените их наопачке, покријте ћебетом и оставите да се потпуно охладе.
Пријатно!
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)