ЈАГЊЕЋИ КОТЛЕТИ НА ГРЧКИ НАЧИН: Сочни комадићи меса са аромом Медитерана
Ови јагњећи котлети су спремни за сваку прилику – сочни, ароматични и савршени за породични ручак или вечеру са пријатељима. Маринада од лимуна, белог лука и оригана додаје интензиван укус, док печурке, чери парадајз и млади лук чине оброк потпуним.
ФОТО: Novosti
Састојци
- 6–8 појединачних јагњећих котлета са кошком
- 1/3 шоље маслиновог уља
- 4 чена белог лука, згњечена
- сок од 1 лимуна
- 2 кашике свежег оригана
- прстохват соли и бибера
- печурке
- чери парадајз, преполовљен
- млади лук, исечен на кришке
- кришке лимуна, за украшавање
Поступак
Припрема котлета:
Осушите котлете и по потреби одсеците вишак масноће.
Маринада:
У чинији помешајте маслиново уље, бели лук, сок од лимуна, оригано, со и бибер. Утрљајте маринаду у сваки котлет и оставите их покривене у фрижидеру најмање сат времена, а по могућству преко ноћи.
Пржење:
Додаци:
Додајте печурке и наставите кување док не достигну жељену мекоћу. Последњег минута додајте чери парадајз и прелијте остатком маринаде.
Сервирање:
Ставите котлете на тањир, оставите да одстоје 5–10 минута. Украсите кришкама лимуна, младим луком и мало оригана.
Уживајте!
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
Глумац из "Игре судбине" наследио дворац и све уложио у пољопривреду: "Краљ Александар је крстио децу у нашој породици"
"КО ГОД од пољопривреде живи, знајте да је радан човек."
01. 12. 2025. у 18:06
Коментари (0)