ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕЋИМ МЕСОМ: Можете их и поховати
Палачинке припремите и испеците према уобичајеном рецепту. На мало уља пропржите лук и љуту папричицу (може и бели лук), додајте насецкане шампињоне, промешајте, посолите, па додајте зачине. Динстајте, уз доливање воде по потреби.
Фото Shutterstock
Пред крај додајте пилетину коју сте претходно скували. На палачинке распоредите по 2-3 кашике смесе (у једном реду), па их смотајте као сарму (прво увијте крајеве ка унутра, па онда заролајте палачинке). Похујте их на уобичајени начин - прво их уваљајте у брашно, затим у умућена јаја, па у презле. Пржите на врелом уљу док не добију фину боју. Вадите их на папринате убрусе да упију вишак масноће.
Потребно је:
- 3 комада пилећих прса
- 300 г очишћених шампињона
- 1 главица црног лука
- 1 љута папричица
- мешавина зачина (першун, мајчина душица, оригано, нана)
- со
- 6-8 палачинки (направите их као што то уобичајено радите)
За поховање:
- брашно
- 4 јајета
- презле
- уље за пржење
Препоручујемо
"ТИ СИ КРЕТЕН!" Жестока свађа у студију Хит твита, Бабић ударио на Антонијевића
ЖЕСТОКА свађа избила је вечерас у студију телевизије "Пинк" у емисији Хит Твит где гостују председница Народне Скупштине Србије Ана Брнабић, правник Милан Антонијевић и бизнисмен Бранко Бабић.
16. 11. 2025. у 21:55
ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година
УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски тврди да Русија планира да покрене велику агресију на европском континенту 2029. или 2030. године, наводећи да на то указује повећана руска производња оружја.
13. 11. 2025. у 10:54
ТАЈ МАЛИ ЖУТ БИКИНИ: Тенисерке запалиле нет фоткама са плаже
АРИНА Сабаленка и Паула Бадоса су у жижи.
18. 11. 2025. у 11:34
Коментари (0)