Можете ли да замислите ПИТУ СА ПИРЕ КРОМПИРОМ? Ево рецепта!
КАДА не знате шта ћете са вишком пире кромпира - ето решења.
Пита са пире кромпиром - састојци:
1/2 кг готових кора
150 гр сира
2-3 јаја
100 гр киселе павлаке
50 мл уља
соли, бибера
2 кашике гриза
мало прашка за пециво
За премазивање:
1 кашика киселе павлаке
1 јаје
Како се прави пита са пире кромпиром:
Кромпир очистити, скувати и изгњечити, додати пола уља, јаја и све добро жицом измешати. Посолити побиберити, додати сир и павлаку, затим гриза и све изједначити.
Прву кору премазати уљем, преко ње другу кору и њу премазати уљем, па премазати пиреом, затим трећу премазати кромпиром, може и четврта кора да се дода и премаже.
Савити ивице и ставити у плех обложен пек папиром. Мало павлаке киселе размутити, додати јаје и мало уља па тиме премазати коре. Пећи на 200 степени Ц око 50 мин. Фина хрскава сјајна за доручак вечеру или ужину.
Пријатно...
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ: Погребни бизнис - ево чиме се Легија бави у затвору
ТАЈ посао му је плаћен.
18. 11. 2024. у 15:42
Коментари (0)