ЛАКИ РЕЦЕПТ: Кифлице са сиром и шунком које сви обожавају (ФОТО)
ДИВНЕ, мекане и хрскаве

Фото: Принтскрин / Инстаграм / дидy_китцхен
Викендом сви волимо да уживамо и будемо растерећени, а недеља је прави дан за одмор. Како бисмо крај викенда завршили у добром расположењу, уживање у храни је неизоставна ставка. Зато брзо припремите овај фантастичан оброк за целу породицу и препустите се чулима уз наш данашњи предлог - кифлице са сиром и шунком.
На Инстаграм профилу Didy Kitchen можете наћи сјајне рецепте. А сада брзо направите ове укусне кифлице и уживајте у остатку викенда.
Кифлице са шунком и сиром - састојци:
20 г квасца
200 мл млека
5 кашика уља
једно јаје
по једна кашичица соли и шећера
380 г брашна (меко, тип 400)
70 г киселе павлаке
50 г маргарина
За фил:
80 г сира
Кифлице са шунком и сиром - припрема:
У ванглицу ставите квасац, шећер, топло млеко, уље (једно јаје измутите у шољи и две кашике оставите у истој) остатак сипајте у ванглицу и промешајте да се квасац истопи.
Нека тесто одлежи пола сата, а онда...
Кад квасац надође додајте мало по мало брашна и со, умесите тесто да добијете лепу лоптицу.
Оставите тесто да надолази око 30 минута, затим га премесите и поделите на две лоптице и њих оставите да надолазе 15 минута.
Оклагијом од обе лоптице направите два тања круга. Први премажите павлаком, преко њега ставите други круг и на њега нарендајте маргарин, затим исеците на четвртине, а сваку четвртину на три троугла. Ставите фил и уролајте кифлицу.
Укључите рерну да се угреје на 260°. Док се рерна греје, таман ће и кифлице мало да надођу.
Пре него што их убаците у рерну премажите их са јајетом (које смо одвојили од теста) а у њега додајте и кашику млека и кашику маслиновог уља. Поспите их сусамом.
Пеците их око 20-ак минута или док не добију овако лепу боју. Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)