МЕКАНИ КРОАСАНИ ЗА ДОРУЧАК: Слатки и слани рецепт од једног теста! (РЕЦЕПТ)

Novosti online

06. 07. 2023. у 21:00

ЈЕДНОСТАВНИ за прављење, унеће у вашу кухињу најлепши мирис свежег теста

МЕКАНИ КРОАСАНИ ЗА ДОРУЧАК: Слатки и слани рецепт од једног теста! (РЕЦЕПТ)

Foto: Profimedia

Састојци: 

  • 2 јаја
  • 200 гр јогурта
  • 200 гр млека
  • 1 коцка квасца
  • 3 кашике зејтина (уља)
  • 800 гр брашна
  • 1 кашичица соли
  • 1 маргарин (собна температура)

Припрема: 

1)  Квасац, мало мање од коцке,  ставити у млако млеко са кашичицом шећера и мало брашна да надође. Заместити тесто од датих састојака, јаја, јогурт брашно , со, зејтин, сипати надошао квасац и оставити тесто да нарасте.

2) Кад тесто нарасте, побрашнити подлогу за развијање и премесити. Поделити га на пола, па на пола, па сваку четвртину на три дела, тако да буде укупно 12 јуфкица. Сваку јуфкицу мало развити да би биле спремне за премазивање маргарином. Премазати једну, па преко ње ставити другу, премазати и тако све до шесте, која остаје непремазана. Поступак поновите и са осталих шест јуфки.

3) Развити једну јуфку, и поделити је на четвртине, па на осмине и сваку осмину на још по 3 дела тако да укупно има 24 кифле. Ово је опционо. Ви можете правити и мањи број кифлица.

4) На сваки део ставити претходно припремљен фил: на пример дробљени сир умућен са беланцетом или џем. Овај рецепт је идеалан, због тога што од једног теста можете да правите и слатке и слане кифлице. Почети са увијањем кроасана тако што крајеве притисните на унутра да не би испадао фил и мотајте их полако ка центру круга. Мотајући мало извлачите врх да би се лепо намотали.

5) Укључите рерну на 200° Ц.  Кифлице ставити у подмазан плех, премазати их жуманцетом претходно умућеним са 3 кашике воде и посути сусамом. За то време премазивања оне ће још мало расти док се не загреје рерна. Кад се загреје рерна до 200°Ц степени пећи их неких 20 минута док не порумене. Кифлица има за два плеха.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

ОТВОРЕНА НОВА ФИЛИЈАЛА ADRIATIC БАНКЕ У КОМПЛЕКСУ SKYLINE