ЧУВЕНА МАКЕДОНСКА ПАСТРМАЈЛИЈА, БОЖАНСТВЕНОГ УКУСА: Овако се прави традиционална пица

11. 08. 2023. у 17:00

Укус је сјајан и сви обожавају овај рецепт

ЧУВЕНА МАКЕДОНСКА ПАСТРМАЈЛИЈА, БОЖАНСТВЕНОГ УКУСА: Овако се прави традиционална пица

Фото Јутјуб/Принтскрин

Састојци

  • 1 кг брасна
  • 20 гр квасац
  • мало соли, млевена црвена паприка
  • 800 гр свињско месо
  • мало свињске масти

Припрема

Месо претходног дана исеците на коцкице, посолите , ставите млевену црвену паприку и оставите га у фризидеру.

Квасац са мало топле воде и брасна оставите да се дигне. Замесите тесто са квасцем, мало соли и топле воде, да буде средње јацине.

Оставите га да се удвоструци. Поделите тесто на 8 лоптица. Сваку мало оклагијом, мало рукама формирајте на овај нацин.

Одозго наредите месо и мало свињске масти.

Иде на пецење, на 180 Ц, не много времена, око пола сата највисе.

Мозете корицу наоколо да премазите уљем у којем сте ставили мало мљевене паприке и да је опет вратите у пецницу, на јос 5 мин.

Када је извадите завијте је у кујнску хартију, одозго је прекријте са крпом и оставите је да се одмори…

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

(не)COOLTURNI ОСВОЈИЛИ КУЛТУРОМ: Овације за Бојана Маровића и Банета Томашевића на Дорћолу