ВОДЕНИЧАРСКА КУКУРУЗНА ПОГАЧА: Слојеви од меког златног теста, а између пуна сира
Златна воденичарска погача је растресита и сочна, преукусна. За њену израду потребно је потрудити се, али исплати се. Погача од кукурузног брашна филована сиром, боља је од било које домаће пите.
Састојци:
- 400мл воде
- 1 јаје
- 30 г квасца
- 1 кашичица шећера
- 2-3 кашике брашна
- 1 пуна кашика путера, маргарина или масти
- 350-400 гр кукурузног брашна
- 300 г пшеничног брашна + 200 г за посипање
- 250 г путера, маргарина или масти
- 200-250 г сира
- 2 јајета
Припрема:
У топлу воду додајте квасац, јаје, шећер, кашику путера, две кашике пшеничног брашна. Додајте кукурузно брашно па умесите тесто. Додајте пшенично брашно па месите тврђе тесто. Додајте со и замесите тесто рукама.
Поделите тесто на 3 до 4 јуфкице и развијте их што тање. Премажите маслацем и оставите да се одмори. Тако урадите са свим јуфкицама. Једну јуфкицу растањите па ставите у плех, преко ње измрвите сир, а онда додајте другу јуфкицу и тако све док не потрошите материјал. На врх ставите сир и два умућена јајетаа па прелијте прко исечене погаче на врх. Пеците у рерни око пола сата на 200 степени Целзијуса. Једите топло.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ГИБАНИЦУ: Хрскава и пуна фила, све домаћице ће вам позавидети
14. 08. 2023. у 16:00
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)