ВОДЕНИЧАРСКА КУКУРУЗНА ПОГАЧА: Слојеви од меког златног теста, а између пуна сира
Златна воденичарска погача је растресита и сочна, преукусна. За њену израду потребно је потрудити се, али исплати се. Погача од кукурузног брашна филована сиром, боља је од било које домаће пите.

Foto: Jutjub/Printskrin/Kuhinja Valentina Maskovic
Састојци:
- 400мл воде
- 1 јаје
- 30 г квасца
- 1 кашичица шећера
- 2-3 кашике брашна
- 1 пуна кашика путера, маргарина или масти
- 350-400 гр кукурузног брашна
- 300 г пшеничног брашна + 200 г за посипање
- 250 г путера, маргарина или масти
- 200-250 г сира
- 2 јајета
Припрема:
У топлу воду додајте квасац, јаје, шећер, кашику путера, две кашике пшеничног брашна. Додајте кукурузно брашно па умесите тесто. Додајте пшенично брашно па месите тврђе тесто. Додајте со и замесите тесто рукама.
Поделите тесто на 3 до 4 јуфкице и развијте их што тање. Премажите маслацем и оставите да се одмори. Тако урадите са свим јуфкицама. Једну јуфкицу растањите па ставите у плех, преко ње измрвите сир, а онда додајте другу јуфкицу и тако све док не потрошите материјал. На врх ставите сир и два умућена јајетаа па прелијте прко исечене погаче на врх. Пеците у рерни око пола сата на 200 степени Целзијуса. Једите топло.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ГИБАНИЦУ: Хрскава и пуна фила, све домаћице ће вам позавидети
14. 08. 2023. у 16:00

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"КОМПЛИТЛИ ФРИ ОФ ЧАРЏ": Да ли сте чули како Путин прича енглески? (ВИДЕО)
РУСКИ председник Владимир Путин имао је у фебруару телефонски разговор с америчким председником Доналдом Трампом о окончању рата у Украјини, а иако тада није саопштено којим су језиком причала двојица државника вероватно се свако користио својим матерњим и ослонио на преводиоце.
17. 04. 2025. у 15:25
Коментари (0)