ДОРУЧАК ЗВАНИ "ВИТАМИНСКА БОМБА": У једном оброку је све што вам је потребно за цео дан - може да се понесе и на посао
Када поједете ове палачинке, будите сигурни да сте у тело унели само здраве витамине и минерале
Наш предлог за данашњи доручак су палачинке са тиквицама и поврћем:
Потребно је:
- 2 јајета
- 1,5 шоље топлог млека (300 мл)
- 1,5 шоље топле воде
- 1 кашика шећера
- 1 кашичица соли
- 1 кесица сувог квасца
- 3,5 шоље брашна (420 грама)
- 3 тиквице
- 1 црвена паприка
- 1 главица црног лука
- свеж першун
- 1 кромпир
- 120 грама сира
- уље за пржење
Припрема: Умутити јаја, па додати млеко, воду, шећер, со и промешати. Додати квасац и брашно и све измешати и оставити 15 минута да тесто надође. Исецкати тиквице па их посолити и оставити да пусте вишак воде. Исецкати паприку, лук, першун и изрендати кромпир. У тесто додати исцеђене тиквице и исецкано поврће, промешати па помало сипати на загрејан тефлонски тигањ и пржити.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ИЗРЕНДАЈТЕ 1 ТИКВИЦУ И 2 КРОМПИРА: Доручак који има све потребне витамине и минерале
12. 08. 2023. у 11:00
САВРШЕН, А ЈЕФТИН ДОРУЧАК ИЗГЛЕДА ОВАКО: Једноставни, брзи и врло укусни уштипци
12. 08. 2023. у 07:00
ВЕДРАНА РУДАН САОПШТИЛА ДА УМИРЕ: Потресна објава хрватске списатељице
ХРВАТСКА списатељица Ведрана Рудан месецима се бори с канцером, а сада је објавила тужну колумну у којој је саопштила "да умире".
15. 01. 2025. у 10:17
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)