ДОРУЧАК ЗВАНИ "ВИТАМИНСКА БОМБА": У једном оброку је све што вам је потребно за цео дан - може да се понесе и на посао

15. 08. 2023. у 08:00

Када поједете ове палачинке, будите сигурни да сте у тело унели само здраве витамине и минерале

ДОРУЧАК ЗВАНИ ВИТАМИНСКА БОМБА: У једном оброку је све што вам је потребно за цео дан - може да се понесе и на посао

Foto: Jutjub/Printskrin/Pratik Yemek Tarifleri

Наш предлог за данашњи доручак су палачинке са тиквицама и поврћем:

Потребно је:

  • 2 јајета
  • 1,5 шоље топлог млека (300 мл)
  • 1,5 шоље топле воде
  • 1 кашика шећера
  • 1 кашичица соли
  • 1 кесица сувог квасца
  • 3,5 шоље брашна (420 грама)
  • 3 тиквице
  • 1 црвена паприка
  • 1 главица црног лука
  • свеж першун
  • 1 кромпир
  • 120 грама сира
  • уље за пржење

Припрема: Умутити јаја, па додати млеко, воду, шећер, со и промешати. Додати квасац и брашно и све измешати и оставити 15 минута да тесто надође. Исецкати тиквице па их посолити и оставити да пусте вишак воде. Исецкати паприку, лук, першун и изрендати кромпир. У тесто додати исцеђене тиквице и исецкано поврће, промешати па помало сипати на загрејан тефлонски тигањ и пржити.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било