СТАРИНСКА ЛЕЊА ПИТА С ЈАБУКАМА: Најбољи колач свих времена, успева чак и неискусним домаћицама
Доносимо вам једноставан рецепт за старинску лењу питу која успева чак и несикусним домаћицама. Лења пита је један од омиљених старинских колача који се веома једноставно прави, а такође је и јефтин, с обзиром да већину намирница које иду у колач већ имате у кући.

Foto: Jutjub/Printskrin
Састојци:
- 400 г брашна
- 200 г масти
- 170 г шећера
- 2 јаја
- 6 кашика млека
- 1 кашика соде бикарбоне
За фил:
- 1 кг киселих јабука
- 4 кашике гриза
- 1/2 кесице цимета
- 150 г шећера
- За посипање:
- Шећер у праху
Припрема:
Брашно и маст ставите у дубљу посуду и длановима трљајте да постане крупичасто. Додајте шећер, 1 јаје, 1 жуманце, млеко и соду бикарбону, па умесите. Ставите га у фрижидер на једно 1/2 сата. Затим га поделите на два дела. Један део разваљајте на побрашњеној дасци и пребаците у намашћен и побрашњен плех. Затим ставите надев од нарибаних јабука, поспите гризом, циметом и шећером. Одозго ставите други део разваљаног теста. Премажите беланцем и пеците на средњој температури око 40 мин. Посути шећером у праху и исећћи на коцке, пише цоолинарика.цом.
Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)