НАЈВАЗДУШАСТИЈЕ ПОСНЕ МЕКИКЕ КОЈЕ СТЕ ИКАДА ПРОБАЛИ: Готове су за 15 минута

17. 08. 2023. у 08:00

Рецепт за посне мекике обавезно запишите, идеалан је за дане поста. Сигурни смо да су ово најваздушастије мекике које сте икада пробали! Остају свеже чак неколико дана, а праве се за свега 15-ак минута.

НАЈВАЗДУШАСТИЈЕ ПОСНЕ МЕКИКЕ КОЈЕ СТЕ ИКАДА ПРОБАЛИ: Готове су за 15 минута

Foto: Jutjub/Printskrin/

Потребни састојци:

  • 400 г брашна
  • 200 г топле воде
  • 2 супене кашике уља
  • 1 супена кашика шећера
  • 1 кашичица соли
  • 20 г свежег квасца
  • уље за пржење

У половини топле воде растворите квасац и шећер, додајте једну супену кашику брашна и промешајте. Оставите на топлом да надође. У посуди просејте брашно и додајте со и уље. Додајте надошао квасац и промешајте, замесите меко и глатко тесто. Увијте тесто у стреч фолију и оставите на топлом да надође, да се увећа 3-4 пута.

На брашном посуту радну површину ставите тесто, немојте га месити поново. Развијте кору дебљине 7-8 цм, исеците ножем на коцкице или правоугаонике и пржите у претходно угрејаном уљу, на тихој ватри. Готове мекике поређајте на убрус да оцедите вишак масти, сервирајте топле.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.

29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21

Коментари (0)

„ГОСПОДСКА УЛИЦА” НА ДОРЋОЛУ – БОРИС РЕЖАК И МАРКО МИЛОШЕВИЋ ПРИРЕДИЛИ СПЕКТАКЛ У ФОНДАЦИЈИ MOZZART