РЕЦЕПТ ЗА ПРАВЕ СРПСКЕ КРОФНЕ НАШИХ БАКА: Никад лепше и ваздушастије нисте пробали - тајна је у једном састојку

17. 08. 2023. у 15:56

Крофне су омиљена посластица многима од нас, те вам доносимо најбољи рецепт наших старих за њих.

РЕЦЕПТ ЗА ПРАВЕ СРПСКЕ КРОФНЕ НАШИХ БАКА: Никад лепше и ваздушастије нисте пробали - тајна је у једном састојку

Foto: Jutjub/Printskrin/Šta za ručak?

Састојци:

  • 250 мл млека
  • 20 г квасца
  • 1 жуманце
  • 1 кашика масти
  • 2 кашике шећера
  • 1/2 касицице соли
  • корица лимуна
  • око 500 г брашна

Припрема:

Млеко загрејте, па додајте издробљени квасац. Лепо растворите, па оставите пет минута да се активира. Добро умутите маст са шећером, па додајте жуманце, рендану кору лимуна, со, млеко и на крају умешајте брашно. Умесите глатко тесто и покријте крпом, па оставите да одмори неких 40 минута, пише Ствар укуса.

Ставите тесто на побрашњену површину и развуците га на неких 7-8 мм дебљине. Калупом или чашом вадите крофне и ређајте их на плех обложен пек папиром. Покријте и оставите да одмори још 15 минута. Загрејте уље, али не превише како крофне не би изгореле. Спустите их и поклопите, па када их окренете пржите без поклопца. Готове уваљајте у прах шећер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ! Возач Формуле признао: Ножем сам убио оца!