РЕЦЕПТ ЗА ПРАВЕ СРПСКЕ КРОФНЕ НАШИХ БАКА: Никад лепше и ваздушастије нисте пробали - тајна је у једном састојку
Крофне су омиљена посластица многима од нас, те вам доносимо најбољи рецепт наших старих за њих.

Foto: Jutjub/Printskrin/Šta za ručak?
Састојци:
- 250 мл млека
- 20 г квасца
- 1 жуманце
- 1 кашика масти
- 2 кашике шећера
- 1/2 касицице соли
- корица лимуна
- око 500 г брашна
Припрема:
Млеко загрејте, па додајте издробљени квасац. Лепо растворите, па оставите пет минута да се активира. Добро умутите маст са шећером, па додајте жуманце, рендану кору лимуна, со, млеко и на крају умешајте брашно. Умесите глатко тесто и покријте крпом, па оставите да одмори неких 40 минута, пише Ствар укуса.
Ставите тесто на побрашњену површину и развуците га на неких 7-8 мм дебљине. Калупом или чашом вадите крофне и ређајте их на плех обложен пек папиром. Покријте и оставите да одмори још 15 минута. Загрејте уље, али не превише како крофне не би изгореле. Спустите их и поклопите, па када их окренете пржите без поклопца. Готове уваљајте у прах шећер.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НЕ МОЖЕ ДА САКРИЈЕ ТУГУ: Дарко Лазић потпуно сломљен, јавно се огласио (ФОТО)
ПЕВАЧ се присетио свог покојног оца...
28. 04. 2025. у 19:35
Коментари (0)