ТУРСКИ СОМУН: Умесите, растањите и пеците у тигању - Пециво које се савршено слаже и са сланим и са слатким намазом

04. 09. 2023. у 18:00

Турски сомун је савршено мекано и издашно пециво које вапи за одговарајућим намазом па у складу са тиме може бити и слатки и слани оброк

ТУРСКИ СОМУН: Умесите, растањите и пеците у тигању - Пециво које се савршено слаже и са сланим и са слатким намазом

Foto: Jutjub/Printskrin/Gurman TV

Потребно је:

  • 1.100 г брашна
  • 400 мл топле воде
  • 400 г јогурта
  • 1 кашичица соли
  • 15 г сувог квасца
  • 50 г путера

Припрема:

У чинију прво ставите јогурт, а онда со и квасац. Затим додајте брашно и месите, а потом налијте и воду - постепено. Када умесите глатко тесто оставите га око 2 сата да надође. "Чупкајте" мање лоптице, растањите их на радном столу и пржите у тигању на мало маслаца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Kriptovaluta Solaxy (SOLX) raste dok Solanin Layer 2 ulazi na DEX berze, a uskoro sledi i listiranje na velikim centralizovanim berzama